5 manieren om te ontdekken wat jouw potentiële klant wil

0 Reacties

5 manieren om te ontdekken wat jouw potentiële klant wil blog

We gaan het hebben over hoe je nou iets creëert dat jouw klant ook echt nodig heeft, waar die zin in heeft, wat die klant echt wil hebben. 

Bekijk de video of lees de 5 manieren hieronder;

Oké laten we beginnen, zo geef je jouw potentiële klant (of je klant) precies wat die wil? Het allereerste idee wat ik voor je heb is dit...

1. POLLsen

Ik noem het POLLsen, als in een polletje. Dus dat betekent dat je een vraag stelt en dat je klanten dan A, B, C of D aan kunnen klikken.

Niet geheel toevallig heb ik dat gisteren gedaan vanwege mijn Facebookgroep, ik heb hem gisteren van naam veranderd. En ik zat al een tijdje met dit dilemma... Ga ik nog op Facebook groep daarnaast beginnen of verander ik gewoon de naam van mijn huidige Facebookgroep?

Wat was er aan de hand? Deze groep die heette 'Online Trainers Community' en er zijn heel weinig mensen die zich daarmee kunnen identificeren. Waar kunnen mensen zich wel mee identificeren? Ik ben trainer, ik ben coach, ik ben trainer-coach, ik ben therapeut.

En het grappige was, ik heb nog niet lang geleden omarmt dat ik een business coach ben.

Hoe kwam dat? Mijn klanten gaven dat aan mij terug. Ze zeiden: "Hugo, jij bent mijn business coach!".

Ik zag dat eigenlijk nooit zo. Ik dacht een business coach is iemand die je met je complete business helpt om te laten groeien en dan te verkopen. Zo'n beeld had ik erbij.

In ieder geval, terug naar het POLLsen, wat ik gedaan heb is een polletje uitgezet, dus een hulpvraag. 84% die zei dat ik gewoon de naam van de groep moest veranderen en 16% zei dat ik een nieuwe groep moest beginnen.

Op een gegeven moment waren er 33 mensen die zeiden dat ik de naam moest veranderen en één persoon die zei dat ik een nieuwe groep moest beginnen. Toen had ik eigenlijk al een besluit genomen.

Later attendeerde iemand mij er op dat ik ook nog even de afbeelding moet veranderen, daar komt vast nog wel een keer een mooie en een betere afbeelding.

Ik heb ook gelijk de URL veranderd, de URL was onlinetrainingscommunity en ik heb er nu maar gewoon hugobakker van gemaakt, want businesscoachingvoortrainerscoaches... vond ik een beetje een lange URL worden.

Dus POLLsen en je krijgt antwoord. Waar kun je polsen? In een Facebookgroep, op Linkedin en heel wat andere platformen!

Het ging natuurlijk over hoe je jouw potentiële klant kunt geven wat die wilt. En dit heb ik hier dus ook gedaan. Het is ontstaan omdat ik zelf een iets andere behoefte had en vervolgens hebben mijn klanten/potentiële klanten me hierbij geholpen.


2. Lidmaatschap vragen bij aanmelding Facebook

Hoe kun je ontdekken wat jouw potentiële klant wil? Als mensen zich aanmelden voor een Facebookgroep, kun jij lidmaatschap vragen stellen.

Als je naar Facebook gaat, zie je dat er aan de linkerkant lidmaatschap vragen staat. Hier kun je wat vragen instellen. Ik heb bijvoorbeeld:

"Vertel me hieronder vast wat jouw grootste uitdaging is in jouw ondernemen? Grote kans dat ik je kan helpen als je dat vertelt."

Zo krijg ik allemaal input! Die input, die bewaar ik als een schermprintje in een Word document.

Als ik inspiratie voor content nodig heb, kijk ik in dat documentje dan heb ik soms weer wat ideeën! 

Daarvoor moet je wel nieuwe mensen in je Facebook groep kunnen krijgen. Daar is dan je marketing onder andere opgericht. Ik ga bijvoorbeeld live-streamen in de hoop dat mensen mijn Facebook groep joinen en misschien ook andere mensen uitnodigen. In ruil daarvoor geef ik dus gratis tips in mijn live uitzendingen!


3. De twee vragen...

Ik noem dit de twee vragen nadat je iets gedaan hebt met klanten of potentiële klanten. Ik heb bijvoorbeeld 2 weken gelede een event gedaan, de dag na het event (maar het mag ook een paar dagen daarna zijn) stuur ik een e-mailtje waarin ik vraag van hoe ik het event nog beter kan maken. 

Ik stel dan twee vragen en dit zijn meestal of er nog tips zijn en wat ik beter kan doen de volgende keer. Al ze dat invullen, krijgen ze ook nog een beloning.

Dit systeem heb ik helemaal geautomatiseerd, dat gaat voor nu veel te ver en daar moet je ook de juiste tools voor hebben, maar je kunt het natuurlijk altijd toepassen! Ook al is dat in een soort van handmatige vorm, door een evaluatieformulier uit te delen of door gewoon in het mailtje die die vragen te stellen, dus dat hoeft allemaal niet heel erg ingewikkeld te zijn.

Wat is het gevolg? De nieuwe datum voor het event is nog niet officieel maar als je op hugobakker.com/event kijkt, zie je allemaal nieuwe testimonials! Ik vraag ze dan of ze een cijfer willen geven aan dit event en als het dan een 9 of een 10 is, dan vraag ik of ze een aanbeveling zouden willen schrijven. Daar heb ik er dus heel veel van gekregen, echt super leuk! 

De tool die ik hiervoor gebruik ik Thrive Themes (de quiz builder).


4. Gewoon bellen 

Gewoon bellen met mensen die je kent, met mensen die je gesproken hebt, met mensen waarvan je denkt dat ze een potentiële klant zouden kunnen worden.

Vraag hoe het met ze gaat, waar ze tegenaan lopen. Vraag wat hun grootste uitdaging, hun grootste frustratie is. Wat ze zouden willen bereiken... 

Hiervan krijg je ongelooflijk veel informatie en daar kun je iets mee! Daar kun je je producten of dienst omheen gaan bouwen.


5. Instagram stories

Als je in op Instagram zit, dan weet je vast wel wat stories zijn. Daar kun je met stickers een vraag stellen en mensen vinden het leuk om interactie te hebben via Instagram stories. Dan krijg je dus sneller reactie op jouw vraag.

Zit je er nog niet zo actief op Instagram, dan weet je nu dat dit dus ook een manier kan zijn!

Alle vijf tips op een rijtje:

1. Polls

2. Lidmaatschap vragen

3. De twee vragen

4. Gewoon bellen (gewoon in de actie)

5. Stories op Insta

Misschien heb jij nog wel aanvullingen? Hoop dat het geholpen heeft!

10 bekende experts delen hun succes strategieën

Vind je het fijn om de 10 stappen in je hand te hebben en vanuit een boek te lezen?
In 'Gevraagd worden' delen 10 experts hun beste tips.
Ik zag een rode draad en heb daar een stappenplan van gemaakt, vind je dat handig?

gevraagd worden

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>