Hoe maak je de ultieme optin pagina?

0 Reacties

hoe maak je de ultieme opt in pagina?

Hoe maak je de ultieme optin pagina? Een optin pagina maken, klinkt erg makkelijk. Gewoon een plaatje van je product en een download knop, toch?

Nee dus, zo gaat het natuurlijk nooit goed verkopen! Om veel producten te verkopen, heb je een aantrekkelijke opmaak nodig voor, niet alleen je website, maar ook voor je optin pagina. Het is namelijk een heel belangrijke pagina om te hebben. Het is de pagina, waar je indirect geld mee gaat verdienen en dat is natuurlijk waarom je hier bent.

Maar wat is nou belangrijk? Het kan nog wel eens een struggle zijn om een perfecte optin pagina te maken. De optin pagina kan namelijk al snel te veel worden, maar je wilt ook weer niet dat het te saai wordt.

Daarom laat ik je in dit blog zien, hoe je de ultieme optin pagina maakt!

Wat is een optin pagina?

Een optin pagina, ook wel een squeeze page genoemd, is een landingspagina waar bezoekers iets kunnen krijgen/downloaden in ruil voor naam en email adres.
Dit wil zeggen dat ondernemers hier conversie mee willen krijgen (ze willen dat een bezoeker, een klant wordt). Met deze pagina wil de ondernemer zo veel mogelijk emailadressen verzamelen voor zijn emaillijst.

Optin betekent inschrijven of aanmelden. Een bezoeker kan een gratis product krijgen van de optin pagina, in ruil voor hun naam en emailadres. Deze komen dus in een emaillijst of nieuwsbrief. 

Hier heb ik een voorbeeld van een ultieme optin pagina:

ultieme optin pagina

Vaak is het dan handig als je optin pagina rustig is en niet veel afleidt, zo kunnen mensen beter op het product focussen. Ook zijn er nog wat andere belangrijke elementen, die op een optin pagina zouden moeten staan. Ik heb een uitgebreid blog geschreven over de 6 essentiële elementen van de ultieme optin pagina, maar ik zal nog even kort herhalen. 

De 6 essentiële elementen van de ultieme optin pagina

De reden waarom we dit de ultieme optin pagina noemen, is omdat alles wat je maar nodig zou kunnen hebben, er in staat. 

1. Geen afleiding

Het eerst kenmerk, dat meteen ook een van de belangrijkste is, is dat het geen afleiding mag hebben. Er staan geen menu's, zijbalken of footers, niks anders dan wat nodig is. Het moet zo minimalistisch zijn als maar kan, anders gaat het afleiden en dat is niet fijn voor de klanten.

2. Belofte; dit is wat je krijgt

Daarnaast is de belofte van wat je krijgt erg belangrijk, anders weten mensen natuurlijk niet wat ze downloaden.

Voor mijn gratis ebook boek: Stappenplan online training maken, staat er en titel boven het boek, namelijk 'Training/ Cursus/ Programma maken', ook staat er nog een beschrijving boven 'Gratis Startpakket met Checklist, stappenplan + 1,5 uur video training'. Nu weten mensen meteen alles wat er in het gratis pakket zit en dit met maar twee korte zinnen! 

startpakket-stappenplan-online-training-maken ultieme opt-in pagina

3. Goede afbeelding van wat ze krijgen

Je zou het niet zeggen, maar de afbeelding is misschien wel het belangrijkste element. Bij mij is, alleen al door het plaatje te veranderen, de conversie van mijn ebook met wel 58% omhoog gegaan! Dit komt doordat sommige plaatjes aantrekkelijker zijn dan andere.

4. Naam en email

Nadat mensen op 'downloaden' klikken, moet er een pop-up komen. Pas dan ziet de bezoeker dat naam en emailadres ingevuld moet worden. 

5. Social proof

Dit is namelijk bewijs dat andere mensen dit product ook hebben gekregen en het een goed product vonden. Je kan dit doen door een foto met een stukje tekst onder je cadeautje te plaatsen.

6. Persoonlijk, foto en verhaal/positionering

Naarmate je naar beneden scrolt op mijn optin pagina, zie je een kort verhaaltje over hoe ik succesvol werd, zodat mensen kennis met mij kunnen maken. Het is namelijk goed om ook iets persoonlijks te laten zien, op deze manier maak je het vertrouwder en laat je een stukje sympathie zien.  

website hoe maak je een opt-in pagina

Als je al deze elementen in je pagina verwerkt, zal je al snel de ultieme optin pagina hebben. Hopelijk weet je (weer) een beetje wat er allemaal in de ultieme optin pagina moet. Nu gaan we natuurlijk uitleggen hoe je er ook daadwerkelijk een maakt. 

Hoe maak je een optin pagina?

Voordat we beginnen met het maken van de optin pagina, hebben we een builder nodig.

Hiermee kan je websites en allerlei andere dingen bouwen. Deze website zet alles in blokken, om het zo maar te zeggen, dus je kan de tekst en plaatjes allemaal los aanpassen en verplaatsen. Hiervoor gebruik ik Thrive Architect, onderdeel van Thrivethemes.

Add element

Aan de rechter kant van je scherm (boven aan) zal je een plusje zien, omringd door een vierkantje, er zal ´add element´ staan. Klik hier op en je krijg allemaal opties zoals, text, image, button en nog veel meer. Deze zou je allemaal op je optin pagina kunnen plakken. 

Houd je muis bijvoorbeeld op image ingedrukt en sleep het naar waar je een plaatje in wilt invoegen. Automatisch creëert het dan een vak voor een plaatje met 'insert image' en meteen daarna krijg je een pop-up. Hier krijg je de mediabibliotheek te zien, als je op 'upload bestanden' klikt, kan je foto's van je eigen computer of laptop uploaden op de website. Upload een foto en klik op de blauwe knop 'in bericht toevoegen' en je hebt een image op je blog!

Nu kan je deze nog aanpassen. Je kan bijvoorbeeld de image style en de titel en grootte veranderen, maar hier moet je zelf maar even mee experimenteren. 

Headings

Hoe groter het lettertype, hoe sneller je de aandacht van mensen trekt. Je kan verschillende headings hiervoor gebruiken. 

Bovenaan je scherm staat ook een balk, midden in die balk staat 'paragraph'. Als je er op klikt zie je bij 'default' zes verschillende soorten headings staan, allemaal variërende groottes. Ook zie je wat extra text opties staan. Het maakt niet zo veel uit wat voor headings je gebruikt voor de opt-in pagina, maar voor een blog moet je daar wel op letten.

Button

Een andere functie die bij de 'add element' staat, is de button. 

Deze functie kan je gebruiken zodat mensen je product kunnen downloaden, hier zit wel een techniek achter. Als je naar het menu aan de linker kant gaat, zie je onder aan een kopje 'animation and action'. Achter 'add new', het tweede (en middelste) vakje, staat er een pop-up. Hier kan je de trigger bijvoorbeeld veranderen (wat mensen moeten doen om de button te activeren), het handigste is om dan 'click' te selecteren (zo hoeven mensen er alleen maar op te klikken en niks lastigs te doen).

Testimonials

Testimonials zijn ook altijd een goede manier om mensen over te halen je product te downloaden. Het lijkt alsof het lastig is om te maken, maar ook hiervoor zijn kant en klare sjablonen beschikbaar.

Ga weer naar 'add element' en dit keer moet je iets gaan opzoeken, aangezien dat handiger is. Helemaal boven aan het menu staat 'search element', hierin kan je meteen gaan typen. Zoek op 'testimonials', ook deze kan je weer op de pagina slepen. Er zijn heel veel soorten testimonial sjablonen, waar je uit kan kiezen!

Het enige wat je nog moet doen, is de plaatjes en de namen veranderen naar die van je klanten natuurlijk, mits het ook echte testimonials zijn. Ook kan je hun beroep of een andere status invullen. Als laatste wil je het verhaaltje veranderen in iets goeds wat ze over je product te zeggen hadden. 

optin pagina

Al de 'elements' die je hebt toegevoegd, zijn makkelijk weer te verwijderen door op het groene of blauwe prullenbakje, rechts boven aan je element vakje te klikken. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer opties in Thrive Architect, maar dit is alles wat je zo ongeveer nodig hebt om een optin pagina te maken. Lekker even freubelen zodat je jouw perfecte optin pagina kan creëren!

Waarmee maak je een ecover?

Alle ecovers van mijn weggevers maak ik met eCoverAuthority

ECoverAuthority heeft namelijk een grote hoeveelheid aan verschillende mockups waar je uit kan kiezen. Een mockup is een model van een product, maar geen afgemaakt model. Het is meer een schets van wat het eindproduct zou kunnen zijn. Jij kan hier je product toepassen op veel verschillende potentiele ontwerpen en zo heel veel mogelijke plaatjes uitproberen. 

ECoverAuthority heeft dus heel veel voorbeelden, deze kan jij zelf aanpassen door de kleur te veranderen en plaatjes toe te voegen van jou product. Ik doe dit vaak voor boeken, maar ze hebben niet alleen maar boeken, ook heel veel andere dingen. Tassen, mokken, apparatuur en nog veel meer.

Oneindig veel mogelijkheden dus!

Hoe maak je een optin pagina from scratch?

Nu weet je wel hoe je een optin pagina maakt met Thrive, maar voor de beginners laat ik ook even zien hoe je een optin pagina maakt 'from scratch'.

Op je website staan boven aan een aantal opties, klik op 'nieuw' en dan 'pagina'. Nu krijg je een nieuw scherm en in ongeveer het midden van het scherm staat een grote witte balk met 'Titel toevoegen'. Hier kan je de pagina een naam geven. Klik op de groen 'Activate Thrive Architect' knop en je komt op het builder gedeelte van Thrive. 

Hierna kan je zelf een template kiezen. Meteen krijg je een pop-up met verschillende soorten pagina's waar je uit kan kiezen. Klik op 'pre build landing page', hier krijg je namelijk al een paar voorbeelden van hoe je pagina er uit zou kunnen zien. 

Hier zijn heel veel soorten thema's waar je uit kan kiezen, ik zelf werk met het thema 'Kwik'. Klik op het thema dat je wel leuk lijkt, je komt dan op een nieuw scherm terecht, met meer voorbeelden. Dit zijn allemaal verschillende soorten pagina's. Om een optin pagina te maken, zal je een ontwerp moeten kiezen met een naam zoals lead generation page.  

Op deze pagina kan je alles wat je maar wilt aanpassen, de plaatjes, text, buttons en ook de kleur. Nu hoef je dus alleen maar de 6 essentiële elementen aan je optin pagina toe te voegen.

Het maken van de ultieme optin pagina is dus helemaal niet zo heel lastig!

Welk essentieel element mis jij nog (en ga je z.s.m. implementeren?)

Laat het me hieronder weten, dan is dat gelijk je commitment om het daadwerkelijk te gaan doen. Bovendien inspireer je dan anderen om hun optin pagina ook te verbeteren.

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>