Over Hugo

Hugo Bakker is geboren op 10 januari 1971 in Nieuw-Lekkerland, de plaats waar hij in 2003 weer is gaan wonen.
Na zijn studietijd (PABO in Rotterdam) moest hij in militaire dienst, één van de laatste lichtingen.
Aangezien hij zijn tijd nuttig wilde besteden koos hij ervoor om vrijwillig naar Bosnië uitgezonden te worden.
Toen hij na dit avontuur thuis kwam is hij direct naar Engeland verhuisd om daar met zijn toenmalige vriendin te gaan wonen.
Daar vond hij zijn eerste echte baan als leraar in het speciaal onderwijs in 1994.

Het avontuur was iets dat Hugo trok. Nadat hij in 1995 terugkeerde uit Engeland werkte hij op een ‘zwarte school’ in het Oude Noorden en daarna op een school voor speciaal onderwijs. Het avontuur riep opnieuw en Hugo vertrok, samen met zijn huidige vrouw, Diana, voor een wereldreis. Weer thuis gekomen startte hij een nieuw avontuur; een carriëre in het bedrijfsleven. Voor de gemiddelde leerkracht is dit een hele stap om te maken. Binnen korte tijd deed hij veel ervaring op als (ICT) trainer, adviseur en opleidingscoördinator. Een leidinggevende functie was de volgende stap die Hugo wilde maken. Aangezien hij dit in het bedrijf waar hij werkte (Centric) niet zo snel zag gebeuren ging hij weer terug het onderwijs in. Anderhalf jaar lang was Hugo directeur op een ZMOK school; zo ongeveer het zwaarste type onderwijs.

Achteraf gezien vindt Hugo dit één van de belangrijkste periodes in zijn leven. Hij raakte ‘overwerkt’ (of lees: ‘overspannen’ of ‘burnout’) door alle spanningen die er toen waren. Niet alleen zijn baan was erg zwaar, daarnaast was zijn moeder ernstig en terminaal ziek, leefde hij met zijn vrouw in een caravan vanwege de verhuizing en zat hij reeds 2 jaar in een proces om een kinderwens in vervulling te doen laten gaan. Toen dit niet langer ging heeft hij rust genomen. Binnen de kortste keren werd zijn vrouw zwanger. Dit had wel zo’n impact dat hij na een lange tijd weer naar de kerk gegaan is om zo zijn geloof te voeden. Niet alleen uit dankbaarheid, vooral om het besef dat er een God is die voor hem zorgt. Anneloes werd in 2004 geboren en hij vernoemde haar naar zijn moeder. In 2007 kreeg hij nog een dochter die Daniëlle heet, zij is vernoemd naar zijn vader.

Niet lang na de burnout heeft Hugo het werkende leven weer opgepakt, weer als manager, later ook weer als trainer en adviseur. Het avontuur bleef trekken. Dit leidde er in 2007 toe dat hij voor zichzelf is gaan werken als trainer, coach en interim manager.

Inmiddels heeft Hugo in deze periode duizenden mensen getraind, van het roken afgeholpen, teams aangestuurd, gecoached of op andere manieren geholpen.

In 2010 heeft Hugo ontdekt dat hij inmiddels heel goed geworden is in timemanagement en allerlei principes bewust of onbewust toepast. Wanneer hij bij klanten om zich heen kijkt ziet hij altijd werkdruk en stress. Iets wat volgens hem helemaal niet nodig is en wat op een simpele manier veranderd kan worden. Dit leidde tot het idee van om timemanagement trainingen te gaan verzorgen en ‘slimmer werken tools’ te gaan gebruiken. Dit is geboren vanuit zijn passie om dingen sneller en efficiënter te doen. Eigenlijk is het niet eens zo belangrijk om allerlei praktische tips te geven; het gaan om zelfmanagement en bezig zijn met de dingen die je leuk vindt, waar je passie voor hebt. Dat werk dan ook ergens toe bijdraagt is een andere belangrijke factor, de wereld is er mee geholpen, en dat is nu net hetgeen ‘werk’ tot iets moois maakt. Het draagt daadwerkelijk ergens toe bij. Hugo’s motto is dan ook:

Als je met je Passie bezig bent dan ga je vliegen.
Hugo Bakker

In 2011 merkte Hugo dat hij het lastig vond om de vraag te beantwoorden: ‘Wat doe je nu eigenlijk?’

Hierop kon hij alleen maar antwoorden: ik ben trainer en coach. Maar hij vond dat hij zichzelf hiermee te kort deed en hij kreeg dan ook altijd de vraag terug; in wat dan?

Ik ben trainer en coach in de dingen die ik zelf geleerd heb in het leven, dus;

– hoe kun je een goede trainer worden?

– hoe kun je meer doen in minder tijd?

– hoe kun je je passie vinden?

– hoe kun je je persoonlijke ontwikkeling een boost geven?

In 2012 had Hugo last van de crisis.
Opdrachten werden uitgesteld of gingen niet door.
In de tijd dat hij thuis was, zonder werk, startte hij een nieuwe website: 101werkvormen.nl waarop hij al zijn kennis en ervaring als trainer publiceerde.
Al snel bleek dit een hit!
De site werd enorm populair.

Op een weekend in november zat Hugo in een klooster om zijn koers voor 2013 te bepalen.
Hij kwam tot de conclusie dat hij zich de afgelopen jaren vooral bezig had gehouden met websites maken en met internet marketing.
En een belangrijkere conclusie: hij had zijn passie ontdekt op zijn 41e jaar!

Hugo besloot daarop om zijn kennis op dit gebied door te gaan geven en om trainers en coaches te gaan helpen om klanten aan te trekken via het internet.

Sinds begin 2013 begeleidt Hugo trainers en coaches om zoveel mogelijk mensen te bereiken met hun boodschap.
Vaak zijn zij al expert in hun vak alleen weet de rest van de wereld dat niet.
Hij merkte dat zij vaak vastlopen op de implementatie; het doen van de juiste acties.
Zo ontstond de Online Trainers Mastermind waarmee hij ze helpt om hun kennis te verpakken in een online training (en deze massaal te verkopen).

Overige activiteiten:

  • Beklimmen van de Kilimanjaro in juni 2016 voor kansarme kinderen in Afrika (voor Compassion)
  • Atletiek
  • Genieten van vrouw en kinderen (niet op de laatste plaats ;))
 
>