Passief inkomen in 0 stappen

16 Reacties

passief inkomen

Passief inkomen Stap 0: doe niets en het geld stroomt binnen

De meeste mensen zijn er wel achter dat het zo niet werkt.

passief inkomenPassief inkomen, we willen het allemaal, toch?
Vaak zie je verschillende artikelen en meningen over passief inkomen. Mijn moeder zei altijd tegen mij als ik iets wilde krijgen: “Het geld groeit niet op mijn rug”. Je wilt niet weten wat voor overtuigingen ik heb meegekregen over ‘geld’. Toen was er nog geen internet en inmiddels zie ik dat de mogelijkheden eindeloos zijn en dat het wél op je rug kan groeien of uit je oren komen!

Meestal komt het hier op neer:
Om een passief inkomen op te bouwen moet je eerst eenmalig ‘iets’ doen en daarna kun je er voor langere tijd geld mee verdienen.

Er is dus een stap te zetten.
Mocht je er niet meer in geloven, het kan echt; ik ervaar het nu zelf.

4 ebooks per dag = financieel vrij
Afgelopen maandag was ik de groep van Aramik Garabidian aan het coachen met hun €10.000Challenge. Terwijl ik dit aan het doen was verkocht ik 2 ebooks. Daarna werd ik geïnterviewed voor het Koploperboek. Tijdens het interview werden er weer 2 ebooks verkocht. Later die dag nog twee keer!

Ik verkocht die dag zes ebooks zonder dat ik een promotie of actie deed, hoe kan dat?
Er moet dus toch een stappenplan zijn om passief inkomen te creëren zonder dat ik actief een aanbieding hoef te doen. Dat was namelijk niet mijn definitie van een passief inkomen.

Mijn doel voor 2014 is om financieel vrij te zijn d.m.v. online producten
Hier kan ik transparant over zijn; dit is wat ik dit jaar wil bereiken en ik weet heel goed hoe ik dat moet doen. Als ik elke dag 4 ebooks verkoop dan ben ik financieel vrij. Zo’n dag als maandag was dus een record voor mij en bevestigt dat ik op de goede weg ben.

Passief inkomen en financieel vrij met online producten in 12 stappen:

 1. Stel jezelf een concreet doel, dus: Wat is er nodig om financieel vrij te zijn?
 2. Kies een onderwerp waar je veel passie voor en kennis over hebt.
 3. Creëer de ultieme website met autoresponder.
 4. Bouw een emaillijst door een cadeau weg te geven.
 5. Creëer veel gratis content.
 6. Profileer jezelf als de expert.
 7. Creëer een online product, niet te duur, bijvoorbeeld €27,-
 8. Bouw een email cyclus die op de automatische piloot draait.
 9. Promoot je online product in de autoresponder mails.
 10. Bouw relaties op met andere ondernemers die je helpen je emaillijst uit te bouwen.
 11. Verbeter de conversie van je optin pagina en je verkoop pagina.
 12. Creëer een tweede product… en stop deze in je klanten cyclus.
 13. Ga door tot je financieel vrij bent…

Ik weet dat dit stappenplan voor sommige lezers wellicht iets te kort door de bocht is en dat je veel meer informatie zou willen hebben.
Meer kun je leren via deze gratis training van 1,5 uur waarin je leert hoe je een online training maakt en binnen een week kunt lanceren.

Blijf leren en blijf meten!
Elke dag leer ik in de praktijk door het te doen. In 2011 startte ik mijn eerste serieuze blog, www.passiefinkomenonline.nl
Dit blog gebruik om mijn voortgang te rapporteren; bovendien deel ik hier ook mijn ervaringen.

Geloof jij in passief inkomen en hoe ver ben jij?

Wil je in het commentaarveld hieronder reageren door te vertellen hoe jij een passief inkomen wilt bouwen?

Deel, Share, Tweet, Like!

Over 

Hugo Bakker

Mijn missie is: Zoveel mogelijk mensen inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
Als ik jou kan helpen om je missie te verspreiden, dan heb ik indirect impact op het creëren van een betere wereld.

 • Dag Hugo,

  Proficiat Koploper. Dank je voor je leuke nieuwsbrieven vol inspiratie.
  Ik heb een passief inkomen. Ik ben nu 2 jaar in pensioen.
  Een extra passief inkomen, is nu mijn droom.

 • Hoi,

  Ik heb een beetje passief inkomen, doordat ik een kruidenboek heb geschreven. Ik verkoop regelmatig boeken, maar echt financieel vrij word ik er niet van.

  De manier waardoor ik financieel vrij ga worden is door een ledenwebsite op te starten voor de tuin van Plantenliefde. Alleen leden hebben toegang tot deze tuin. Een lidmaatschap kost € 40 per maand. Als ik dan 100 leden heb, dan heb ik € 4.000 aan passief inkomen per jaar!

  Groetjes,
  Martine

 • Beste Hugo,

  Dank voor je blog! Het leek zo lang een ver-van-mijn-bed-show, maar ik geloof dat ik nu begin in te zien hoe ik financieel vrij kan worden op een echt eenvoudige manier!

  Ga zo door en deel je kennis, daar leren we allemaal wat van 🙂

  Hartelijks,
  Fimke

 • Hoi Hugo,

  Ik vind je lijst mooi duidelijk. Zelf heb ik ontzettend veel ideeën maar ik ben het met je eens. Het maken van passief inkomen is vaak niet zo passief.
  Ik ben nu nog erg druk met het geven van trainingen. Hopelijk krijg ik in augustus meer tijd en dan kom ik je blog nog eens bezoeken!
  Fijne zomer!

  • Hoi Rose, tot na de zomer dan! Uiteindelijk zul je misschien met je werkende inkomen een stapje terug moeten doen om een passief inkomen te bouwen. Ik heb daar vorig jaar bewust voor gekozen.

 • Mijn passief inkomen is nog zeer bescheiden. Via Adsense inkomsten en af en toe een PayPro commissietje is het knokken.

  Maar jouw 12 stappenplan werkt voor mij wel inspirerend. Dank !

 • Hoi Hugo,

  Bedankt voor je blog, ik probeer ook een passief inkomen te creëren. Dus als je elke dag 4 keer een ebook verkoopt van 27 euro, dan ben je tevreden?

  Groetjes, Dirk van Drie

  • Tevreden is niet het juiste woord, financieel vrij, dat is het voor mij. Als dat er is is er alle ruimte en zie ik vanzelf wat er ontstaat.

 • @Hugo. gefeliciteerd! Keuzes maken (wat je eerder hebt gedaan), helderheid in mind doordat je exact weet wat je wilt bereiken. Hoogstwaarschijnlijk weet je ook waarom.

  En nog mooier: je hebt het voor jezelf uitgetekend in een proces. Doet altijd wonderen 🙂 Dit geeft je sturing aan het universele principe: actie geeft reactie!

  @beste lezers, volg het pad van Hugo, alle elementen aanwezig om succesvol te worden. Mijn ervaring is wel dat het tijd, discipline en doorzettingsvermogen nodig heeft. Ook weer een kwestie van keuzes maken:-)
  – Oh ja, hoe ver ben ik? Op weg…soms is het als je aan het bergwandelen bent, je het pad naar boven niet ziet gaan, denkt “het lijkt wel 99% te stijgen”, en toch ook blijft kijken naar dat witte stipje in de verte waar de sneeuwtop ligt. Vervolgens naar je voeten kijkt en telkens een stapje vooruit maakt….steeds verder om hoog.

  Voor mij was dat een ervaring om nooit meer te vergeten. je snapt het: de top was bereikt. Het is nu mijn metafoor om het toe te passen in mijn dagelijks werk.

  • Mooie metafoor die iedereen zo toe kan passen Elma.
   En altijd gaaf als iemand anders zegt dat je mijn pad moet volgen 😉

   Als je eenmaal iets succesvol hebt gedaan kun je het dupliceren, jezelf modelleren. Volgens mij doe jij dat dus ook.

 • mooi blog Hugo en het lijkt inderdaad simpel, inmiddels weet ik dat het zo simpel kan gaan, maar ook dat de factor tijd mijn grootste vijand is. Kan jij stap 10 iets meer verduidelijken. hoe doe je dat?

  En ik mis nog de laatste stap. De stap van het borgen en vasthouden!

  • Hoi Marion, goeie vraag!; stap 10 is inderdaad niet zo eenvoudig en aan de andere kant ook weer wel. Het gaat er om dat je relaties opbouwt met ondernemers die werken op het snijvlak van wat jij doet én die een mailinglijst hebben. Ze kunnen jouw product promoten en dan bereik je dus een groep mensen die je anders misschien nooit bereikt zou hebben.

 • Mooie blog, zelf heb ik nog geen passief inkomen. Wel ideeën maar de tijd ontbreekt mij helaas.. Eerst wil ik nog een backend product opzetten en dan het passiefinkomen gedeelte opzetten.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >