Skool en 7 redenen waarom wij voor deze community/cursus platform kiezen

0 Reacties

Skool en 7 redenen waarom wij voor deze communityacademy software kiezen blog

UPDATE ARTIKEL:
Sinds 1 januari 2024 werk ik niet meer met Skool maar met Huddle.
Deze keuze is ontstaan omdat het in Skool niet mogelijk is om 2 verschillende klanten groepen te creëren. Dus eigenlijk is deze wijziging ontstaan op verzoek van mijn klanten. 

Toch vond ik het waardevol om dit artikel te laten staan.
Skool, Huddle en Thrive Apprentice vergelijken

Oorspronkelijke artikel:
Ik gebruik Skool voor mijn online community/ academy en ik heb de afgelopen 10 jaar ongelooflijk hard gezocht naar het platform.

In dit blog zal ik je 7 redenen geven die mij ervan overtuigde om Skool te gaan gebruiken.

Zoektocht naar hét platform

Het was echt een zoektocht... Wat is het beste platform? Wat helpt mijn klanten het meeste? Wat is het makkelijkste in het gebruik? Wat kost niet teveel?

Ook al kocht ik een platform, vond ik het altijd, of een drama om mee te werken of dan miste ik weer iets wat ik nodig had en dan gooide ik het weer weg.

Als je mij al een tijdje volgt, vanaf ongeveer 2016, dan heb je mij waarschijnlijk al heel wat verschillende platformen zien gebruiken. Op dit moment is dat Skool en mijn intentie is daar ook bij te blijven. Maar waarvoor gebruik ik Skool?

Het programma waar ik het voor gebruik heet 'Leiders met een Missie', dus ik help mensen om te stoppen met volgen en te gaan leiden. Waar ik voorheen mijn community in een facebookgroep had, is nu verplaatst dor Skool! Ik wilde een platform waar je én de community had én de cursussen. Wat ik voorheen ook had, was dat de community op Facebook vaak bezocht werd en er was veel interactie, maar vervolgens bekeek niemand de cursussen in mijn academy.

De visie die ik had was dus een platform waar alles bij elkaar zat en waar geen afleiding was. Als je kijkt naar school...


1. Strak, duidelijk, gebruiksvriendelijk

Skool is heel strak, dus dat is de eerste reden. Het is duidelijk, het is gebruiksvriendelijk, iedereen zal het snappen.

Aan de bovenkant van je scherm zie je een aantal functies, je ziet de naam van de groep 'Leiders met een Missie', daarnaast zie je een zoekveld, dan heb je eventueel een chat functie, daarnaast staan je notificaties en jouw profiel. Allemaal heel duidelijk, bijna elke website heeft het.

Daar onder staan nog wat tabjes en de eerste daarvan is de Community Tab, oftewel hier vind je alle communicatie, de posts die mensen maken, de vragen die mensen stellen of de communicatie van mij uit, zoals de februari PILOT challenge.

Ook zie je hier boven de post dat er een bijeenkomst is geplant over 25 uur waar mensen aan kunnen deelnemen. Dit kun je ook instellen, zo weet iedereen wanneer er een training is ingepland!

Daarnaast staat een tabje: classroom. Hier heb ik de cursussen neergezet, ik heb mijn klanten in drie groepen verdeeld: fase 1, 2 en 3.

Als je op een van deze fases drukt, krijg je heel strak de video en eventueel de toelichting te zien. Daaronder kunnen mensen reageren en de volgende les aan klikken. Aan de zijkant staan alle modules/weken netjes en overzichtelijk op een rijtje, zo kan je makkelijk een module aan klikken die je nog een keer wilt bestuderen.

Ik heb pas nog het blok Training en Challenges uitgebreid, deze staat onder Fase 1: Leider met een Missie. Hierin staan allemaal trainingen en challenges die je dus veel makkelijker onder elkaar kunt vinden.

2. Community + cursussen + kalender + gamification

Het zit allemaal in één! Dus de community, de classroom en de calendar waren allemaal iets wat ik miste in de meeste platformen. Vaak hadden ze niet alle drie en dat kon je natuurlijk allemaal ook in een facebookgroep doen, maar nu ziet het er allemaal net iets fijner uit. 

Kijk bijvoorbeeld naar de calendar, daar kun je zien of er bijeenkomsten zijn en ze kunnen dan gelijk de zoomlink aan klikken om er naartoe te gaan!

Als er een ingeplande training is, kan je er op kijken voor meer informatie, je word dan automatisch naar de calendar genomen, zodat je kan kijken wanneer het precies is. Super handig!

Bij de members tab kun je alle members zien. Je kunt ze filteren, specifieke members opzoeken en informatie over ze bekijken, zodat je weet wie er allemaal inzitten!

En als laatste hebben we de leaderboard Tab en dat is ook iets handigs, dat is namelijk gamification.

Hier kan ik instellen dat op basis van de interactie die de mensen hebben, (oftewel, op basis van hun bijdrage) krijgen ze een beloning! Dit ga ik je straks nog wat uitgebreider laten zien. 

3. Voortgang snel inzichtelijk

Je kan precies zien hoe actief de members zijn op welke dagen. Je kunt ook de completion per cursus makkelijk in één overzicht zien, het enige wat je hier voor hoeft te doen is op een persoons profiel klikken.

Dus dat is ook super handig om te hebben.


4. Communicatie vanuit Skool

Wat ik daarmee mee bedoel is dat als ik een post maak, dat ik daar linkjes aan toe kan voegen, of een document, een polletje, emoji's en gif'jes, van alles kan dus.

Ook kan je het in een categorie zetten, dus gebruikers of klanten kunnen dan kiezen voor: succes delen, mezelf voorstellen, hulp/vraag, mededelingen, wat voor categorieën je maar wilt toevoegen. 

Vervolgens kan ik dit posten, maar ik kan ook aanvinken dat hij als een mailtje gestuurd moet worden naar alle leden in deze groep. Dit kan je niet te vaak doen, want dat gaat ten koste van de hoeveelheid mensen die het openen, maar ook of het wel echt geleverd gaat worden.

Een post maken kan bij het balkje boven de posts ingeplande trainingen, er zal "Write something" staan.


5. Zoeken door content

Je kunt zoeken door alle content heen, dus als je op zoek bent naar een specifiek, kan je dat gewoon in typen in de searchbar. Dan vind je binnen de community tab een aantal opmerkingen of vragen en je vindt binnen de classroom ook een aantal lessen waar het over dat onderwerp gaat.

Het onderwerp zal in geel worden gemarkeerd, dus je kan het makkelijk vinden.


6. Lessen zijn overzichtelijk

Zesde reden is dat de lessen erg overzichtelijk zijn.

Je kan zien bij welke lessen je bent gebleven en welke je nog verder moet afmaken. Soms staan er onder de video en informatie nog action items, oftewel wat de klanten moeten gaan doen. Vaak is er ook een document wat er aanhangt, dat staat onder resources, dan kan je de bronnen bekijken en meer en uitgebreidere informatie krijgen.

De lessen zijn erg makkelijk en gestructureerd, je hebt een training en daaronder de lessen. Heel overzichtelijk dus!

Dan is er ook nog de mogelijkheid om te zeggen dat bepaalde klanten wel toegang tot fase 1 mogen, maar niet toegang tot fase 2. Dat stel je per member in met de Access knop die onder hun profiel staat.


7. Veel interactie - Bijdrage belonen

Die interactie is er omdat ik vragen stel in de video's en in de lessen, maar ook natuurlijk omdat mensen om hulp kunnen vragen.

Bijdragen worden beloond. Met andere woorden, als jij iets toevoegt en mensen vinden dat leuk, krijg je punten. Van Volger naar Leider is natuurlijk niet bedoeld om zoveel mogelijk punten te verzamelen, het is meer bemoedigend bedoelt, zodat mensen actief zijn!

Als je net lid wordt, dan ben je level 1 en met een paar punten kom je op level 2, met nog een paar punten erbij kom je op level 3 en dan unlock je een cursus.

Soms kan je ook andere dingen unlocken, bij elke coach is het anders. Bij iemand anders zou je misschien wel een coachgesprek als beloning kunnen krijgen of een bezoekje aan het kantoor of toegang tot een speciaal mastermind-groepje, kan allemaal hiermee geregeld worden! 

Het gaat uiteraard ook helemaal automatisch. 

Ik wilde nog even iets mee geven. Als je denkt dat dit wel iets voor jou is, dan kun je via deze link...

hugobakker.com/school

Een 14-daagse trial uitproberen, helemaal gratis natuurlijk.

Het is $99 per maand, dus niet echt goedkoop, maar de meeste van dit soort goede software platformen die zo uitgebreid zijn, zijn ook niet goedkoop.

Visie: Geen afleiding, want van Volger -> Leider

Toch vind ik het waard, want zoals ik al zie, het is echt super professioneel, het ziet er strak uit. Er is geen afleiding, want het is niet in een facebookgroep, waar je ook allerlei andere posts voorbij ziet komen en waar je afgeleid word door allerlei privé berichten.

Long story short, ik vind het een heel fijn programma, dus probeer het eens uit!

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>