Jouw sleutel om van 2018 een succesjaar te maken

4 Reacties

Allereerst wens ik je hele fijne feestdagen!!!
Deze dagen vind ik altijd geweldig, maar ik besef ook dat het niet voor iedereen een leuke tijd is.

In dit blog wil ik focussen op hoe je van 2018 een succesjaar kunt maken.

Allereerst is het goed om voor jezelf helder te hebben wat ‘succes’ voor jou betekent.

Misschien heb je niets met het woord succes en spreek je liever over een mooi of een dankbaar jaar.

Wat mij betreft allemaal ok.

Voor mij betekent een succesjaar dat ik 3 dingen heb gedaan of ervaren:

 1. Ik ben gegroeid, als mens en met mijn onderneming
 2. Ik heb geleefd, dat is heel breed, maar ook heel simpel; ik heb heel veel mooie momenten mogen ervaren.
 3. Ik heb gegeven, zowel in tijd, tips, liefde, aandacht en in geld en wel aan zoveel mogelijk mensen

Wat kun jij doen om van 2018 een succesjaar te maken?

Ik heb hiervoor stilgestaan bij het afgelopen jaar, 2017, en dit zijn de sleutels die ik heb geleerd, gezien bij anderen en of zelf toegepast heb.

Misschien is er één die voor jou dé sleutel zal zijn.

101 sleutels voor jouw succesjaar

Zoals je wellicht weet; ik heb iets met het getal 101 ;). Ik geloof ook dat er veel sleutels zijn om….

Ik maak een begin en misschien heb jij ook één of meer sleutels die je onderaan dit blog wilt delen.

 1. Kies wie je wilt zijn;
  Al je succes, al je resultaten hangen af van de persoon die je bent. Wat je geeft, krijg je terug. Wil je een liefdevolle relatie; geef dan liefde. Wil je gezond en fit zijn; geef je lijf dan geen cola, maar een smoothie, blijf niet op de bank hangen, maar ga bewegen. Wil je meer geld verdienen; leer dan om een goede ontvanger te zijn. Als je wilt vermenigvuldigen is het wellicht een goed idee om te delen. Stof om over na te denken… Zo heb ik dit jaar besloten om een deel van mijn business te delen met andere ondernemers.
 2. Kiezen om een voorbeeld te zijn;
  Als trainer/coach/inspirator geloof ik dat er naar mij gekeken wordt. Dus als ik ergens les in geef, moet ik het wel zelf toepassen. Sterker nog; als ik ergens in wil groeien, ga ik er les in geven. Dat lukte mij dit jaar niet in alles. Ik zou bijvoorbeeld elke week gaan vloggen, maar dat kreeg ik gewoon niet voor elkaar. Maar het lukte me wel om (vanaf oktober) elke dag Facebook LIVE te doen. Ik heb dit jaar ook mijn hart gevolgd, door in mijn business een andere koers te gaan varen, waarbij ik minder focus op geld en meer op mensen.
 3. Kiezen om te kiezen;
  Als er één succesfactor is in het leven, met name als ondernemer, dan is het focus! En focus kun je op verschillende manieren uitleggen, namelijk in het NU; al je aandacht richten op dat ene. En daarnaast kun je focus aanbrengen op waar je in de toekomst in het NU, aandacht aan geeft: welke mensen ga ik helpen, waar ga ik ze mee helpen, wat doe ik wel en wat besteed ik uit.
 4. Doe wat je kiest;
  Die vraagt misschien om wat uitleg…, kiezen is in mijn ogen een ander woord voor een besluit nemen. En als je dan een keuze maakt, houd je dan ook aan die keuze. Plan het in en op het moment dat iets in je agenda staat…., voer je het daadwerkelijk uit. Heel simpel; als je kiest voor elke dag Facebook LIVE te doen, maak dan een terugkerende afspraak in je agenda en zorg er dan voor dat je dat blok ook echt vrij houdt in je agenda.
 5. Schrijf je gedachten op;
  Ik gebruik hier een “heel mooi prachtig leeg boek” voor. Elke dag schrijf ik hier mijn gedachten in op om ze te ordenen. Dat helpt me om alles op een rij te krijgen en helder te krijgen wat ik wel en niet wil. Dat brengt me op sleutel 5.
 6. Creëer helderheid;
  Dit betekent dat je voor jezelf heel helder krijgt wat je wilt bereiken. Wat wil je nu echt? Hoe ziet dat er uit? Hoe groot, hoe veel, hoe mooi, hoe…? Hoe duidelijker jij weet wat je wilt, hoe makkelijker het is om het te bereiken. Wanneer zou je meer bereiken: elke dag opstaan en bedenken wat je die dag zult gaan doen of EXACT weten wat je die dag wilt creëren?
 7. Schrijf elke dag je doelen;
  In datzelfde “prachtig mooie lege boek” schrijf ik elke dag op wat mijn doelen zijn, wat ik wil bereiken dat jaar. Dat helpt mezelf herinneren, wat het ‘ook al weer was’ wat ik wil creëren en het helpt om het steeds scherper en concreter te maken. Het helpt ook om bij te sturen. Namelijk, als je ziet dat je je doelen niet aan het bereiken bent, kun je kiezen om je strategie te veranderen. Uiteraard kun je ook je doel bijstellen, maar dat doe ik niet voordat ik mijn strategie meerdere keren veranderd heb.
 8. Kies hoe je je doelen wilt bereiken;
  Welke strategie ga je toepassen om je doel te realiseren? Ik heb dit jaar Facebook advertenties ingezet als strategie om mijn mailinglijst snel te laten groeien en dit heeft gewerkt. Mijn lijst is met 4500 gegroeid in 4 maanden. Dit jaar wilde ik geld ophalen voor een project in Mali en wilde ik anderen inspireren om ook meer te geven. De strategie die ik heb gekozen was om een benefietseminar te organiseren met andere ondernemers. Dat seminar heeft €17.000,- opgeleverd. Elk doel kun je bereiken als je een werkende strategie hebt. Zolang je je doel niet hebt bereikt, kun je van strategie veranderen.
 9. Geloof dat je doel haalbaar is;
  Bij mij werkt het zo dat als ik ‘er’ niet in geloof dat ik niet in actie kom of geen werkende acties doe. Negen meter verspringen is een mooi doel, ik wil het ook kunnen, maar ik geloof er niet in dat ik op mijn 47e een wereldrecord zal springen.
 10. Kom in actie;
  Alleen door actie krijg je een tastbaar resultaat. Je kunt de hele dag visualiseren maar als je niet gaat DOEN dan… #genoeggezegd
 11. Stuur (elke dag) bij;
  Actie levert resultaat op en een resultaat is altijd gewenst of ongewenst. Als je een resultaat hebt, waarmee je niet richting je doel gaat, zul je moeten bijsturen, desnoods elke dag.
 12. Spring uit je bed of…;
  Geloof me, ik slaap echt wel eens uit, maar als ik op werkdagen niet uit bed te branden ben, is er iets aan de hand. Ik geloof dat elke dag ‘gegeven’ is en ik ben ook hartstikke dankbaar voor elke dag die ik op deze aarde mag rondlopen. En als ik merk dat ik liever op bed blijf liggen, dan heb ik dat nodig of er is iets aan de hand. Bij mij is dat als ik dingen aan het doen ben waar ik op leegloop, wat me energie kost. Of, en dat is misschien lastiger bijsturen, als ik verveeld ben. Ik ben wel een type dat snel verveeld kan zijn en nieuwe uitdagingen zoek (als je mij al wat langer kent, zul je dat misschien wel met een glimlach lezen). Dus voor jou; onderzoek wat er aan de hand is als je op je bed blijft liggen.
 13. Creëer een ochtend routine;
  Ik hoor en lees dit heel vaak, maar ik houd het heel simpel. Er zijn routines zoals ‘een hour of power’ waarin je bijvoorbeeld eerst 20 minuten moet zweten en dan 20 minuten mediteren om vervolgens nog 20 minuten inspiratie op te doen. Sommigen zeggen dat het goed is om al om 5 uur op te staan. Ik weet 1 ding en dat is dat ik op werkdagen eerst ga ontbijten, dan aankleden en naar kantoor. Zodra ik moeite ga doen om dat ritme te veranderen, met de intentie dat er een beter resultaat uitkomt, houd ik dat niet vol. Ik kan wel een periode vroeg opstaan. Bijvoorbeeld als ik een boek aan het schrijven ben. Ik besluit dan dat ik vroeg opsta, totdat het boek af is.
 14. Neem heel veel rust;
  Rust heb je nodig om overzicht te houden, om kwaliteit te leveren, om aantrekkelijk te zijn, om na te denken, te reflecteren, te genieten. Ik mag dat meer doen van mezelf ;).
 15. Schrijf je successen;
  De meeste mensen hebben last van angst, faalangst of angst voor succes. Dit is een mechanisme waar we gewoon mee te dealen hebben. Een hele goede manier is om elke dag te kijken wat goed ging, welke resultaten je behaald hebt, welke inzichten, wat je geleerd hebt, welke fouten je erkend hebt, etc. Door ze te schrijven erken je dat ze er zijn en groeit je zelfvertrouwen, je eigenwaarde en dat zal resulteren in andere acties.
 16. Consistentie;
  De beste resultaten bereik je door steeds hetzelfde te doen. Uiteraard zoek je wel eerst naar een strategie die werkt… Door consistentie word je herkenbaar, mensen of volgers snappen wat je doet en dan is het makkelijker om te volgen én……als mensen doorverwijzen naar jou, je event, je product of dienst is het ook gegarandeerd dat dit hetzelfde is, als dat zij zelf ervaren hebben. Dit is voor mij de sleutel voor mijn succes in 2018!
 17. Plannen!
  Deze week stond er voor mij een kerstactie gepland voor mijn website 101werkvormen.nl. Dit wist ik vorig jaar al… Geen ad hoc werk hierin. Als jij een succesjaar wilt en je hebt helderheid over wat je precies wilt, kun je NU al jouw acties inplannen. Wij kunnen je hier op 12 januari mee helpen, want dan organiseren wij een workshop “Plan jouw Succesjaar”. Tot en met 22 december geldt een 50% kortingscode.
 18. Leer marketing en sales;
  De meeste ZZP’ers zijn goed in hun werk, maar vinden marketing en sales niet leuk of teveel tijd kosten (of een andere variant van hetzelfde, waardoor ze het niet goed doen). En dit is zonde, want je zou veel meer focus moeten leggen op marketing en sales als je je werk wilt kunnen doen!
 19. Doe inspiratie op;
  Als je wilt groeien dan werkt het heel goed om dingen te doen waar je van leert. Alleen al door veel boeken te lezen kun je leren. Youtube is natuurlijk ook een geweldige inspiratiebron en zelf vind ik het ook heerlijk om workshops, trainingen en seminars te volgen.
 20. Verbinding;
  Ik heb het gevoel dat mensen steeds meer op zoek zijn naar verbinding. Een tijdje was de trend dat iedereen via online’s wilde werken en daar is helemaal niets mis mee. Maar ik geloof in de combinatie; LIVE en online. Als ik klanten help, wil ik ze echt leren kennen en als mensen elkaar in de ogen kunnen kijken, door fysiek contact te hebben, ontstaat er veel meer vertrouwen. Dus als jij je klanten beter wilt helpen in 2018, kies dan voor live ontmoetingen. En ondersteun je klanten via online middelen. Wat ik ook heel duidelijk zie, is dat de hele maatschappij zo ‘verslaafd’ gemaakt is aan apps zoals Facebook en Instagram, dat iedereen zo afwezig kan zijn. Ik zie dat uitvergroot, omdat mijn dochter nu een telefoon heeft. En ja, ik maak me er ook schuldig aan en voor mij is 2018 ook echt een jaar waarin ik mensen wakker wil maken hierin (en zelf een voorbeeld zijn).
 21. Maak contact met jezelf;
  Als je wilt verbinden met anderen, verbind dan eerst met jezelf. Wees jezelf, wees authentiek en jouw jaar wordt gegarandeerd een succes!

Ongetwijfeld waren er nog meer sleutels, maar voor nu hoop ik dat je er iets uit kunt halen en meenemen naar jouw succesjaar 2018.

Het is goed om stil te staan bij al deze punten.

 

Wat is jouw sleutel tot succes in 2018? Wil je het hieronder delen?

Misschien komen we wel tot 101 sleutels?

 

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Ik blijf bij focussen. Ben erg druk met mijn huis bouwen dus daarna pas super focus op mijn boek. Maar ondertussen wel soc contacten opdoen en onderhouden.

  Fijne feestdagen!

 • Dank je Hugo voor alle inspiratie afgelopen jaar! Ik heb zin in een nieuw goed gepland 2018 vol zegen! Geniet van je gezin en tot volgend jaar!

 • Dank je Hugo !
  Prettige Feestdagen !
  En een Succesjaar 2018 !

  Volgend punt … 23
  Lach ! Lach ! Lach ! Hi hi hi, ha ha ha ……
  Ik heb me ingeschreven in de LachClub ho ho ho hoo !

 • Hoi Hugo,

  Jij ook hele fijne feestdagen toegewenst met je familie.
  Als ik naar jouw 3 succespunten kijk…is mijn jaar zeker ook succesvol geweest!

  Wat mooi dat je verbinding met jezelf en daardoor met anderen noemt. Punt 21. Daar geef ik workshops in. Verbinding is echt een mooi startpunt. Het is dan ook veel gemakkelijker om naar je intuïtie te luisteren.

  De sleutel die ik graag wil toevoegen is: Start vanuit een verlangen. Schrijf je verlangens op. Hoe wil jij je voelen in 2018. Welke doelen en acties passen daarbij.

  Een gezond, gelukkig, liefdevol en succesvol 2018 toegewenst!

  Energieke groet,
  Cynta

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >