Splittesten: 58% meer optins door nieuwe ecover

0 Reacties

58% meer optins dankzij splittesten e-cover blog

In dit blog ga ik je laten zien hoe mijn stagiaire een e-cover heeft veranderd, waardoor ik meer downloads gekregen heb. Ik ging van 0,53% naar 0,84% en dat is echt een gigantische stijging.

Ik zal je laten zien hoe het mij 58% meer optins oplevert dankzij het splittesten van verschillende e-covers.

Als je liever de video kijkt, klik dan hier.

Op de 101werkvormen website hebben we de nieuwe e-cover en mijn stagiaire had dus een zogenaamde split test gedaan waarin je de oude e-cover in het groen ziet en de conversie daarvan. Dat verschilt per dag natuurlijk een beetje. En de nieuwe e-cover, degene in het blauw, dat scheelt per dag ook een beetje. 

Maar het verschil tussen de twee lijnen is dus best wel groot. Niks is aan het boek veranderd, want als je hem gaat downloaden, dan krijg je nog steeds hetzelfde boek.

splittesten statistieken meer optins

Wat is splittesten?

Splittesten is eigenlijk het tegenover elkaar zetten van 2 verschillende opties en kijken welke dan een betere conversie heeft. Dat betekent dus dat de ene bezoeker een andere versie gaat zien op de website dan andere bezoekers. Hetgeen wat mensen zien is dus verschillend. Het systeem bepaald wie wat te zien krijgt, fascinerend!

Dat betekent dus dat de één krijgt deze pop-up te zien...

splittesten pop up 2

En de ander krijgt andere pop-up te zien... 

splittesten pop up

Op dit moment loopt er een test waar het ene persoon de eerste pop-up te zien krijgt en een ander persoon de tweede pop-up te zien krijgt. Dan ga ik kijken welke er beter scoort. 

gelijke statistieken meer optins

Op een van mijn pop-ups staat 'Meer dan 50.000 professionals gingen u voor'. Die zie je dus eerst onder de groene (het origineel) scoren (wat mij een beetje verbaasde) en nu scoort hij er iets boven. Dus wat ik onder andere geleerd heb is dat je de test niet te snel moet stoppen.
Daarom staat daar ook chance to beat original. 

Nu zitten ze op hetzelfde percentage, dus 50% kans dat hij de origineel gaat verslaan. Ik laat hem daarom nog eventjes staan maar het verschil is wel een beetje weinig. Uiteindelijk gaat het volk natuurlijk bepalen welke beter zou doen, dus ik laat hem nog eventjes staan. 


Waarom zou je willen splittesten? 

Een simpele een hele kleine aanpassing kan soms veel verschil maken, zelfs dat je soms eigenlijk niet begrijpt waarom. Het kan een verschil maken tussen het aantal mensen die het e-book downloaden. Het kan ook zijn dat het aantal mensen die jouw product gaan kopen, dat op basis van bepaalde teksten, plaatjes of testimonials doen.

Dit kun je dus allemaal gaan testen! Dat betekent dus dat je met dezelfde content meer conversie (of minder natuurlijk) kan behalen. Nou, hoe fascinerend is dat!


Hoe werkt splittesten precies?

Hiervoor ga ik even een nieuw experiment starten. Ik pak eventjes een andere website (bijv. hugobakker.com website) erbij, daar heb ik ook een pop-up. Op moment dat mensen de website verlaten, zal deze pop-up verschijnen. Deze ga ik nu eventjes clonen (paarse knop) zodat ik precies dezelfde pop-up heb (een tweede dus), maar deze ga ik een beetje veranderen. En die ziet er zo uit...

exit popup hugo bakker

Wat zou er nu gebeuren als ik bijvoorbeeld 'binnen een week' dikgedrukt maak en er een lijn er onder plaats. Het zou zomaar een mega verschil uit kunnen maken! Dus dat ga ik dan even aanpassen. 

Nu hebben we een oude en ook een nieuwe (de dikgedrukte en onderlijnde). Maar ik kan het zelfde doen met 'zonder technische kennis'. Maar dan zouden we twee veranderingen hebben en dat is misschien weer minder handig.

Dus dan kijken we naar, wat zou ik eerder willen veranderen? Dat 'zonder technische kennis' zou ik eerder willen veranderen. Dit doe ik en dan kijken we naar wat nu de verandering zal zijn. Dan slaan we dit op en dan moeten we gaan wachten. Nu klikken we op Start de AB test zodat we het echt kunnen uittesten. 


2 dingen waar je op moet letten bij splittesten

Ten eerste, ik liet het net eigenlijk al blijken:

Je moet maar één dingetje veranderen, want anders is het eigenlijk onlogisch. Als je twee dingen gaat veranderen dan weet je niet of het resultaat gebaseerd op het ene ding of op het andere ding dat je had veranderd. Dus eigenlijk altijd maar één mini dingetje veranderen, dan is een plaatje een heel mooi voorbeeld. 

Het tweede waar je goed op moet letten is het percentage chance to beat the original. Bij mij staat die nu bij een van mijn testen op 50%, die wil je eigenlijk het liefst op 95% of meer hebben.

Bij een van mijn andere testen staat er dat die maar 16% kans heeft om de original te verslaan, terwijl ik verwacht dat hij beter zou scoren. Als die onder de 5% gaat, dan is het gewoon klaar en heeft het dus niet veel invloed op de koop van dat product en dus geen profijt. 

Om te kunnen splittesten werk ik met Thrive Themes, de suite waar ik al mijn websites mee bouw.

Kortom: 

1. Verander maar één dingetje

en

2. De chance to beat the original, die moet heel hoog of juist heel laag zijn voordat je de test stopt. Dus hou de test wat langer vol dan dat je soms zou willen.

Tot zover deze blog over meer optins dankzij split testen van e-covers. Hopelijk heeft het wat geholpen en veel succes ermee!

Ga je ook splittesten?

Zie je de kracht van het splittesten?
Je kunt zomaar je omzet met 58% verhogen als je dit doet...

Laat me hieronder weten wat jij gaat splittesten;


Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>