Tip voor eeuwig blog ideeën

12 Reacties

blog idee

Ben jij op zoek naar inspiratie voor je blogs? Het hoeft helemaal geen probleem te zijn; kijk en luister naar hoe ik dat doe. Nee, het is niet: maak een lijst van 10 onderwerpen…., want dan blijf je hetzelfde probleem houden…

Na de tip spreek ik ook mijn dankbaarheid uit over wat er allemaal gebeurd is de afgelopen periode.

Ik ben benieuwd naar je reactie…

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Helaas werkt het filmpje op de een of andere manier niet. Misschien kan je hier eens naar kijken. Ik heb je link nog gekopieerd in een andere browser maar ook daar werkte dit filmpje helaas niet. Doe er je voordeel mee!

  • Goed dat je het laat weten, het niet tonen heeft te maken met mijn nieuwe WordPress template. Inmiddels kun je de video weer bekijken. Veel inspiratie!

 • Hoi Hugo,

  Wat fijn om herkenning te zien. Zelf ben ik heel dankbaar voor alle mooie momenten en hulp die ik mag ontvangen van verschillende mensen en dieren in mijn omgeving. zelf kan ik dit ook uiten waar ik heel dankbaar om ben. Delen is een mooi goed.

  Bijzonder om je als coach en trainer te ervaren. Daar ben ik tevens dankbaar voor.

  Hartegroet,

  Mariëlle

  • Mooi geschreven Marielle, ik vind het heerlijk om met jou te werken.

 • Dag Hugo,

  Je kent mij niet, maar ik ken jou intussen wel een beetje 😉
  Ik wou even kwijt, dat ik zeer geroerd was door je video. Ten eerste wat betreft jouw tip; dat komt overeen met hoe ik er over aan het denken ben. (Ik begin eigenlijk nog maar net een beetje alles te ‘ontdekken’, en ben momenteel bezig ’te starten’ met bloggen – hoe zeg ik dat. 🙂 ) Alle mooie tips en ‘regels’ die ik intussen overal vandaan gehaald heb zijn zeer nuttig, maar het gaat uiteindelijk om ‘de kern’. Nadenken over wat jezelf geraakt heeft of wat je idd meegemaakt hebt. Ik hoop, dat dat mij ook zo gaat lukken. (Wat ik wel doe – sinds heel kort – is, als er een gedachte komt die ik belangrijk vind om te delen, dit in te spreken in mijn telefoon. Hoef ik niet zo bang te zijn, dat ik het niet onthoud.)

  Maar wat mij vooral raakte, is, dat je zo jezelf kunt zijn (zo ziet het er tenminste uit 😉 ), en dat je gedeeld hebt hoe God een plaats inneemt in jouw leven. Dat deed me ontzettend goed. Nou, ik kan nog wel veel meer schrijven, maar dat zal ik niet doen. Ik wens jou ontzettend veel succes en inspiratie en wijsheid enz. om je weg in dezen voort te zetten.

  Hartelijke groet,
  Inge van der Woude

 • Helemaal uitgekeken maatje ! Zeker weten dat het het inspireert en dat het helpt..Bedankt Hugo !

 • Eens met Petra, ik schrok in eerste instantie ook even. 😉

  Een goed voorbeeld, om uitgebreid stil te staan bij waar je dankbaar voor bent. Het is zoveel makkelijker om te kijken naar waar je niet of nog niet tevreden mee bent, dat dat makkelijk te vergeten is.

  Dat is ook inherent aan ondernemen, waarschijnlijk: je stelt doelen, waar je naartoe werkt. Je hebt dus constant een oog op de toekomst. Ik moet er al bewust aan denken om stil te staan bij mijn successen van de dag van vandaag en zelfs dat lukt niet elke dag. 😉

  Ik blijk het bovendien makkelijker te vinden om stil te staan bij dingen dan bij mensen. Elke keer dat ik de toegangsweg naar ons dorp oprijd, ben ik weer dankbaar dat ik hier woon. Echt elke keer, terwijl ik deze omgeving al 14 jaar ‘mijn stek’ mag noemen.

  Nou nog de levende dingen, zowel mens als dier – ook die laatste brengen veel waardevols in m’n leven, waar ik me niet vaak genoeg bewust van ben.

  Dankjewel voor deze anders-dan-anders inspiratie!

  Waar ging het ook alweer over? Oh ja, bloggen. 🙂
  Mijn (licht-gebrekkige) systeem: ik maak korte notities van alles wat m’n hoofd invliegt, geïnspireerd door wat er ook maar gebeurt. Voor m’n planning (die ik nu probeer een beetje rond m’n eerstvolgende workshop te sturen) loop ik dan m’n notities door. Een op dat moment passende werk ik verder uit. Vooralsnog werkt dit het beste voor mij.

 • Hallo Hugo,

  Mooi om naar je te luisteren in deze videoboodschap. Jouw manier van blogonderwerpen kiezen is ook de mijne heb ik gemerkt, fijn om te horen dat het dus ‘zo simpel’ kan zijn! Daardoor groeit bij mij het vertrouwen in mij zelf 🙂

  Het raakt me als je zo beschrijft wie je dankbaar bent en waarom. En het gaat soms om simpele dingen als een huis openstellen voor jou, maar jij noemt het. Omdat je weet wat het je heeft gebracht.

  En dat je je christen-zijn steeds meer laat zien, waardeer ik enorm. Ook daarin ben je voor mij een rolmodel.

  Ga vooral zo door, blijf je zelf, blijf leren en groeien! Gaaf om daar vanaf de zijlijn getuige van te mogen zijn. Daarvoor wil ik jou bedanken.
  Dank je wel voor je passie, je openheid, je eerlijkheid en kwetsbaarheid. En ook voor al je kennis die je wilt delen.
  Hartelijke groet Anita

 • Zoveel dankbaarheid. Je gaat niet dood ofzo, toch? 😉 Wel goed om het allemaal even te benoemen en bij stil te staan. Dan kun je ook zien wat je allemaal bereikt hebt. En dat er altijd wel iemand bereid is om je te helpen.
  Een mooie anders-dan-anders blog.

  • Ja Petra, ook dankbaar dat ik je heb kunnen helpen en te zien dat je nu zulke mooie stappen maakt!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >