Vind jij dat ik een Koploper ben?

43 Reacties

Cover_Koplopers_miniIk ga voor Koplopers 2014!

Koplopers is een boek waar inspirerende ondernemers instaan. Een koploper is een leider, een inspirator, iemand die bereid is de weg te wijzen aan anderen die op een paar stappen volgen; dit volgens de oprichter van Open Circles, Nisandeh Neta, de uitgever van het boek.

Vorig jaar zat ik in de zaal met meer dan 1000 man en zag ik de koplopers 2013 op het podium staan. Zij vertelden hun verhaal en ik dacht:

Als zij dat kunnen dan moet ik dat toch ook kunnen!

Ik nam een besluit: volgend jaar sta ik op dat podium!!!
Op dit blog (van Open Circles) heb ik geschreven wie ik ben, wat ik doe en waarom ik een Koploper ben.

De uiteindelijke keus of ik er daadwerkelijk in kom kan ik niet nemen maar ik kan er wel voor gaan om de resultaten te creëren, om het leiderschap te tonen dat nodig is om in het boek te komen.

Vorige week heb ik deze video online gezet en gestuurd naar het team van Open Circles. Hierin kun je een stukje van mijn verhaal horen en zien:

Zij hebben de video enthousiast ontvangen.

Zondag sta ik op het podium!

Ik weet niet of het er mee te maken heeft maar afgelopen woensdag luisterde ik mijn voicemail af en bleek Open Circles ingesproken te hebben met de vraag of ik volgende week tijdens de Business Bootcamp (1000 tot 1500 man in de zaal) op het podium een testimonial wil doen!

Ik besefte gisteren opeens het volgende:

Ik kan wel vinden dat ik een Koploper ben en dat ik in dat boek hoor. Maar belangrijker is dat anderen vinden dat ik een Koploper ben. Mensen volgen alleen een leider uit vrije wil als zij vinden dat de betreffende persoon inspireert.
Het is een beetje buiten mijn comfortzone om je het volgende te vragen (immers; ik loop het risico dat niemand reageert…):

Vind jij dat ik een Koploper ben en zo ja Waarom?

Zou je mij een groot plezier willen doen en een antwoord geven op deze vraag in het commentaarveld hieronder. Je mag het via de social media knopjes ook ‘delen’ met jouw netwerk als je iemand kent die jouw mening deelt.

van passie naar winstgroeten, Hugo
PS: dit blog met deze vraag is niet bedoeld om mijn ego te strelen.

PS2: Mocht dit de eerste keer zijn dat je een reactie op mijn blog achterlaat dan ontvang je automatisch het gratis ebook “Van Passie naar Winst”.

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Hoi Hugo,
  Ik vindt je een koploper! Alleen al om het feit dat je alles in z’n korte tijd hebt neergezet en deelt. Door het filmpje via de Bootcampblog heb ik jou werk gelezen en het spreekt mij heel erg aan en ik ben zeer onder de indruk.
  Groet Frans

 • Beste Hugo,

  Je bent zeker een koploper in de zin dat je een ondernemer bent die kansen ziet en benut. Je hebt een goede visie en methode voor jezelf ontwikkeld die echt werkt. Die methode leer je ook aan anderen, zodat zij ook succes kunnen hebben hiermee. Je toont leiderschap door duidelijk en helder te zijn, je te durven onderscheiden en stelling te nemen. Ik heb veel van je geleerd, praktisch maar ook als voorbeeld door af te kijken hoe jij het doet en hoe jij je opstelt. Jij kan fantastisch recht op je doel af gaan en de dingen simpel en duidelijk benoemen en daarmee aansluiting vinden bij je klanten.
  groet,
  Rolien Blanken, Talent Unlimited

 • Hallo Hugo,

  De complimenten komen van alle kanten op je af. Lekker gevoel hè?

  Ik moet eerlijk bekennen dat ik best lang heb moeten nadenken over jouw vraag: Ben ik een koploper?

  Ik heb daarom gezocht op koploper en vindt dan de volgende definities:
  – degene die beter presteert dan anderen;
  – Hij die de trend aangeeft;
  – Aanvoerder
  – De hoofdsleutel voorop (crypt.)
  – Leider van het algemeen klassement
  – Leider
  – Lijstaanvoerder

  Kijkend naar deze omschrijvingen kan ik beamen dat jij op jouw gebied koploper bent. Je hebt ontzettend veel kennis over het runnen en optimaliseren van een business. Dat je deze dan ook nog deelt met de omgeving vind ik subliem. Dit is volgens mij ook één van de kenmerken van een koploper. Kennis delen zorgt er in mijn ogen voor dat het eindresultaat altijd beter is dan de som van de individuele resultaten. Ik hanteer daarbij over het algemeen de slogan. Delen is het nieuwe vermenigvuldigen.

  Zowel in je blogs als in seminar ben je zeer inspirerend en door de interactieve werkmethode zet je de aanwezigen tot nadenken. Dat spreekt mij wel aan.

  Wat mij betreft ben je dus op jouw gebied een KOPLOPER en ga je met jouw werkwijze nog de nodige nieuwe koplopers creëren.

  Een gewellnesste groet, Gerard

 • Hallo Hugo,

  Ik volg je nu al geruime tijd en ik kan je zeggen dat jij voor mij een echte ‘Koploper’ bent! Je hebt prima ideeën, kunt inspireren, volgt en implementeert Nisandeh’s aanmoedigingen en gaat je weg op een eigen wijze.

  Nou, als dat geen aanwijzingen zijn voor ‘Koploperschap’, dan weet ik het niet meer.
  Ik wens je heel veel succes en loop met je mee, want, zoals je weet wil ik ook graag tot ‘Koploper’ verheven worden.

  Met warme groet, Danka Husken-Smit, Expert Mandala & Numerologie

  • Dankjewel Danka, ja, ik weet dat jij er ook voor gaat; succes!!

 • Ik gun je je plaats op het podium en in het boek.En ik vind je een koploper in het volgen van de stappen die Nisandeh je aangeeft.
  Waarom ik jou volg en niet een andere koploper is vanwege je openheid en eerlijkheid. Je deelt net zo gemakkelijk je kennis als je fouten. En, het is al eerder genoemd, je treedt regelmatig buiten je comfortzone en je doet dat zo charmant dat het lijkt alsof het leuk is om te doen. Is dat ook zo? Dat het leuker wordt naarmate je het vaker doen?
  Wat volgens mij ook enorm helpt is wat jij noemt: een besluit nemen, uitspreken van een committent. Anderen noemen dat een vraag aan het Universum. Blijkbaar werkt dat dus goed met een concrete wens. Dus dat komt vast goed met dat boek.
  Geniet van je moment op het podium,
  Gerda

 • Ja, je inspireert me omdat je
  – je passie volgt,
  – regelmatig buiten je comfortzone gaat,
  – je kwetsbaar durft op te stellen, echt overkomt,
  – je belangrijkste focus ligt bij wat je voor anderen kunt betekenen,
  – je heel veel weggeeft (ook in je tijd) en daarmee waarde creëert,
  – veel energie uitstraalt,
  – veel doet (zoals nu ook weer om 6 uur opstaan om een boek te schrijven),
  – veel weet en
  – gewoon eerlijk en oprecht bent.
  Alles bij elkaar is dit een indrukwekkend rijtje dat ik niet vaak tegenkom bij mensen. Je hoort dus gewoon in dat boek. Tenzij Nisandeh je als een concurrent ziet. 😉

  PS1: Persoonlijk denk ik dat Nisandeh -met al z’n geweldige kennis en ervaring- nog een aantal essentiële dingen van jou kan leren.
  PS2: Ik moest trouwens nog wel lachen om je opmerking vorige week dat je je eigen kop niet zo mooi vindt… volgens mij kun je zo aan de slag als model en moet je de vrouwen juist van je afslaan! 🙂

  • Ha ha David, dat zou een mooie carrière switch zijn! Ik word verlegen van je rij met omdat’s en belangrijker: ik hoop dat jij jouw niche kunt kiezen en jouw passie kunt gaan doen!!!

 • Wow! Wat een mooie en eerlijke reacties allemaal; zoveel had ik niet verwacht. Nogmaals: het was niet bedoeld om mijn ego te strelen. Ik wil inspireren en veel reacties bevestigen dat ik op de goede weg ben. Sommige reacties hebben mij ook duidelijk gemaakt dat ik meer van mijn eigen kracht uit mag gaan. Dus die neem ik mee. En daarbij wil ik toch ook aantekenen dat je als ondernemer ook kansen moet zien en pakken. In dat boek komen is een kans om mezelf te laten zien aan een grote groep ondernemers. In dat boek komen staat voor mij ook symbool voor succes hebben en doelen bereiken. Met het op het podium staan heb ik al een doel bereikt en daar ben ik trots op!
  Allen, veel inspiratie en succes met het uitbouwen van jullie business!!!

  groeten, Hugo

 • Hey Hugo
  Jouw onvermoeibare inzet, discipline, groot enthousiasme om: jezelf te herontdekken, het maximale uit jezelf, maar vooral ook uit anderen te halen, betekent voor mij dat jij als geen ander een “koploper” bent. Ik ben je voor eeuwig dankbaar voor het laatste zetje om mijn hart te volgen. Jouw persoonlijke belofte “dat je een Lichtpunt voor de ander wil zijn”, maak jij meer dan waar. Keep on Glowing my friend en succes zondag!
  Grt, Tommy

 • Jazeker Hugo, jij bent een koploper. En niet zo’n glossy glibber, maar een integere, nuchtere met het hart en verstand op de juiste plek. Voor mij een voorbeeld, waar ik graag wat van wil aannemen en leren. Super dat je zondag op dat podium staat. Heel veel succes en je hebt die zaal veel te bieden!
  Groeten, Yvonne.

 • Hugo

  Zonder twijfel ben jij een koploper. Je bent consequent, betrouwbaar. Je levert wat je zegt dat je levert en bent altijd bereid om nieuwe manieren te vinden om je (potentiele) klant te benaderen.

  Bovendien is het heel duidelijk dat alles wat je doet vanuit je hart komt en vanuit jouw passie en drive om anderen te stimuleren en het beste uit zichzelf te halen.

  Ik heb een workshop van je gevolgd, en vond het een top ervaring!

  Hoop dat jij in het boek komt!

 • Paul Fedder schreef:

  Hallo Hugo,
  Zeker vind ik jou een koploper!
  En je verdient het ook om bij Nisandeh te spreken en uitgekozen te worden. Daar geloof ik echt in.
  Ik vind dat jij zaken super weet vorm te geven en met een enorme drive daar mee bezig bent!
  Daar kan ik echt nog van je leren… Bijv. je website, je workshops en je boeken.
  Succes zondag en veel plezier…
  Groeten, Paul

 • De paar workshops die ik bij jou heb gevolgd waren uiterst inspirerend want vooral zeer ervaringsgericht. Daarom vond ik ze stukken beter dan het overdonderend verbaal geweld van Nisandeh’s Bootcamps. (wat op den duur ronduit irritant werd) Want tenslotte moest je als deelnemer daar maar zien uit te vissen wat je er nu eigenlijk aan had.
  Dan was jouw werkwijze veel meer to the point en is er veel meer van blijven hangen.
  Ook jouw manier van overbrengen van je inzichten is veel helderder.
  Daarom sta jij voor mij helemaal bovenaan het lijstje van inspirators (=koplopers)
  Ja zelfs hoger dan Neta.
  Houden zo !

  • Hoi Jean, dankjewel voor jouw reactie en het bewijst volgens mij ook dat er voor iedereen markt is; geen concurrentie. Wat ik bedoel is: als je als ondernemer jezelf bent, jouw ding doet op jouw manier en waarde levert; dan komt daar een publiek op af die zich aangetrokken voelt tot wat je doet, hoe je het doet en om wie je bent als mens. Ik mag bij mezelf blijven. Hoe loopt het bij jou?

 • Ha Hugo,

  Tuurlijk kom jij in het boek koplopers 2014. Je doet wat Nisandeh en Open Circles verteld wat je zou kunnen doen om succes te hebben. Is dat niet waar het hen ook om draait.
  Bij de business bootcamp kan je vast oefenen voor je verhaal in het najaar op hetzelfde podium.

  Just go for it.

 • Hugo, volgens mij zijn we beiden ooit opgeleid om kinderen voor te bereiden op het leven en een boeiende schooltijd te bezorgen. Voor ons beiden is het anders gelopen.

  Midden jaren 90 wist ik bij het destijds zeer succesvolle CMG mensen als een soort Emille Ratelband te motiveren en te laten schreeuwen om “MACHT AANZIEN STATUS EN ROEM. (Eigenlijk gewoon bedoeld als grapje.)

  Het bedrijf is inmiddels ter ziele. Wat je goed doet is schreeuwerige marketing af te wisselen met een persoonlijke noot. Dat laatste waardeer ik..

  Persoonlijk heb ik het niet zo op “koploper willen zijn.””

  Marketing betekent voor mij dat een schoen die Nike in China voor 1 Euro laat maken in Europa ineens 90 Euro waard is. Voor mij geen toegevoegde waarde.

 • Hallo Hugo,
  Ik ben het met Mirjam eens met het punt wat zit er in voor Open Circles, ook ik heb het boek gekregen gratis net zoals ik elke week gratis de advertenties krijg van diverse bedrijven met als doel te investeren in hun producten.. het boek is niks meer dan reclame voor OC de oplage is beperkt tot een geselecteerd groepje mensen die naar de BBC zijn geweest.. het blijft hoort zegt het voort..

  Over jou kan ik nog niet veel zeggen omdat ik nog tekort met je werk en geen ervaring genoeg heb.
  Ik denk wel dat je een koploper bent, een voortrekker, een man die op een leuke manier anderen op sleeptouw neemt naar een hoger plan. Als je mij in eerste instantie niet geinspireerd had was ik niet met je in zee gegaan en ik denk dat ik hier veel voordeel uit ga halen om zo in de toekomst mijzelf van een beter inkomen kan voorzien en leuker kan leven met meer vrijheid.

  Dus sluit ik mij nogmaals aan bij Mirjam, verzamel zelf ervaringen van mensen die jij op weg geholpen hebt en maak daar je eigen promotieboek mee net zoals ze dat bij OC doen. je zult dan ook ervaren of dit meerwaarde geeft aan wat je aan het doen bent, maar verspreid het dan via b.v. banken , KvK etc in ieder geval plekken waar nieuwe ondernemers informatie komen halen om voor zichzelf te beginnen.

  Groet van Eddy uit gouda

  • Hallo Eddy, dankjewel voor jouw reactie. Ik begrijp nu de reactie van Miram ook beter. En ja, ik heb besloten dat er een boek over implementeren gaat komen; volgend jaar. Groeten vanuit mijn comfortabele kantoor met muziekje aan in voorbereiding op de workshop vanmiddag 😉

 • Toch nog even een aanvulling op mijn vorige reactie (ik had jouw video namelijk niet direct gezien).
  Prachtig dat je enthousiast bent over Open Circles en natuurlijk leren we er allemaal van.

  Paar punten van aandacht:
  “whats in it for them”!

  – de hele video gaat om jou, hoe je het beleefd hebt en wat jij er voor jezelf wijzer van bent geworden
  – je bent Open Circles aan het promoten, je kunt mensen wel enthousiast krijgen maar dan door persoonlijk te delen en evt. samen naar de Bootcamp te gaan.
  – Het zou je sieren wanneer je gevraagd wordt om een bijdrage in het boek te schrijven in plaats van dat je iets wil bereiken.

  Door je openheid en enthousiasme blijf ik nog steeds fan.

  • Hoi Mirjam, ik weet niet zeker of ik je reactie begrijp; de video was een aanvulling op het blog van Open Circles over Koploper willen zijn. Het was de bedoeling om je eigen verhaal te vertellen, dat heb ik gedaan en die video heb ik in dit blog geplaatst.
   Blij dat je fan blijft ;)!

 • Beste Hugo,

  Je bent voor mij absoluut inspirerend en het initiatief komt uit een goed hart. Naar mijn mening is de geste niet origineel. Weet even dat het boek Koplopers in grote getalen weggegeven wordt door Nisandeh Neta tijdens de Bootkamp van Open Circles.
  Ik heb zelfs drie boeken op verschillende bijeenkomsten gekregen. Heel fijn, want daardoor kon ik ze cadeau geven.

  Suggestie die ik je wil meegeven: vraag jouw eigen klanten hun succesvolle ervaring met jou op te schrijven – en maak dan een boek – dan weet je precies wie het zijn geweest en heb je zelf nog een mooie herinnering.

  Succes en ga zo door, ik ben een fan van je.

  gr.
  Mirjam

  • Hoi Mirjam, dankjewel voor de suggestie. Ik zit te denken aan een boek over implementeren en daar de verhalen in te verwerken. Super! groet, Hugo

 • Nou Hugo, met alle respect voor de voorgaande reacties: mij heb je nog niet volledig overtuigd.

  Mogelijk ligt dat er aan dat we nog geen intensief contact hebben gehad, mogelijk andere oorzaken. Een boek met 101 werkvormen, dan krijg ik zoiets van door de bomen het bos niet meer zien. Overkill, al de 101 tips kunnen niet allemaal even nuttig zijn. Dus die lees ik niet meer.

  Ik twijfel er niet aan dat je goed bezig bent, maar een Koploper status is voor mij toch wel een hele hoge status. Wie weet of ik in de toekomst mijn gedachten nog aanpas..

  • Hoi Leo, dankjewel voor je eerlijkheid! Herkenbaar in jou verhaal bij mij is dat het bij mij ook tijd nodig heeft voordat iemand mij kan overtuigen. Helemaal goed!

 • Hoi Hugo,

  Je bent zeker een koploper en ik hoop dat je in het boek komt! Je bent een leider, je hebt humor en je bent lekker jezelf. Ik wens je veel plezier op het podium zondag en ik vind het heel jammer dat ik er niet bij ben.

 • EvaMaria schreef:

  Ik vind dit allemaal puike reacties waar ik weinig aan toe te voegen heb. Dus…. op naar dat podium en stuur dan achteraf het videootje, want ik zal er zeker niet bij zijn. Veel koplopers succes

  • Hoi, ik zal zeker de video sturen als die beschikbaar is!!

 • Jan-Sake Kruis schreef:

  Hugo,
  Je bent voor mij een voorbeeld, een inspirator, iemand die energie geeft, je bent een autoriteit op jouw gebied. Genoeg redenen om achter deze koploper aan te lopen!

 • Hi Hugo, voor mij ben je een koploper en een voorbeeld. Koplopers gaan voorop zoals het woord al zegt en geven het goede voorbeeld. Voor mij ben je een voorbeeld van succesvol ondernemerschap, het volgen van je passie en deze omzetten in een winstgevend bedrijf. Van jou heb ik geleerd om te geven en dat je daarna ook mag ontvangen. Je bent praktisch, doelgericht en gedreven. Dank zij jou durf ik het aan om te ondernemen en in mezelf te geloven. Jij vediend niet alleen een plaats in het boek, maar je hoort op dat podium! GO for it!

 • Hugo, ik reageer zoals gewoonlijk anders dan de anderen. Ik stel jouw juist de vraag waarom vindt jij het belangrijk dat wij jou een koploper vinden? Het gaat toch om jouw doel en jouw focus?

  Dus, mijn aanname, als wij jou geen koploper vinden ga je niet in het boek staan? Lijkt mij niet. Jouw doel en focus is op het podium gaan staan en in koplopers komen. Heb je ook niet vooraf aan ons gevraagd 🙂

  Just go for it, no matter what we think.

  • Hey Jan, op een vraag volgt een antwoord. Mijn doel is om in dat boek te komen, klopt. Echter, als niemand mij ziet als koploper dan heb ik daar niets te zoeken. Dus ipv mezelf heel goed te vinden kan ik beter anderen aan het woord laten; dat bedacht ik dit weekend. Uiteindelijk neem ik toch niet de beslissing of ik er wel of niet in kom. Misschien had ik het je vooraf moeten vragen; vind je dat ik er in hoor en zal ik er voor gaan….
   Ja, ik ga er voor!

 • Een koploper is een persoon die zijn ervaringen deelt en daar anderen mee helpt om vooruit te komen. Vooruitkomen, dat is wat Hugo wil, naar de toekomst naar nieuwe ideeën en manieren om gerealiseerd te krijgen wat zijn wensen zijn. En wat anderen hun wensen en ideeën zijn. Hugo deelt zijn ervaringen, zijn kennis en inzicht. Hij zet de trend, hij is geen volger. Graag ga ik met jouw ervaringen, wijsheden suggesties en opmerkingen aan de slag. Want “Doen” is het toverwoord.
  “Geen woorden maar daden”, zegt Hugo net als de Rotterdammers. En zo is het. Het omzetten van plannen naar concrete resultaten is waar Hugo expert in is. Ik leer het graag van hem, omdat ik van een winnaar wil leren! Dank je wel! Ik kijk uit naar een geweldig jaar in de implementatie academy om van Hugo te leren mijn plannen om te zetten in daden!

 • Een koploper is een pionier. Ik zie een pionier als iemand die als een van de eersten een bepaald gebied betreedt, zodat hij daar zijn weg moet vinden zonder gebruik te kunnen maken van de ervaring van anderen. Kenmerkend voor het werk van een pionier zijn de ontberingen die je ondergaat en de grote inspanning die vaak doet omdat allerlei voorzieningen nog ontbreken. Het werk van een pionier gaat vaak gepaard met vele mislukkingen en tegenslagen, omdat de pionier nog niet kan beschikken over methodes die zich in de praktijk bewezen hebben. Het werk van een pionier is wel erg belangrijk, omdat anderen er op kunnen voortbouwen. Lieve Hugo, jij bent voor mij een pionier en koploper!! Je behoed mij voor mislukking dankzij jouw methode behoed je me voor tegenslagen, omdat jouw methode werkt in de praktijk, dat heb je inmiddels bewezen!! Dank je wel daarvoor!

 • Vind ik jou een Koploper? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Jij bent mijn koploper, mijn voorbeeld. Door de manier waarop jij ons meeneemt in jouw business-levensverhaal en ons behoedt of juist niet voor de valkuilen die je tegenkomt. Een leider is iemand die de juiste dingen doet, dat betekent focus. En als jij ons iets leert, dan is het wel het aanbrengen van focus, omdat je dit zelf geleerd hebt om te doen.
  Koploper ben je ook omdat ik natuurlijk vele anderen hetzelfde zie doen als wat jij doet, maar het mooie is, ik zie dat zij dezelfde stappen zetten in hun marketing om mij te bereiken, maar meestal net aan maand nadat jij dit met ons besproken hebt. Dus dat betekent voor mij ook dat je een koploper bent. Jij loopt voorop, aan kop en ik ben blij dat ik je mag volgen!!!!

 • Ik vind jou een koploper omdat jij nu al in staat bent gedurende de opbouw van je eigen business te delen, te motiveren, te ondersteunen en te coachen. Je doet met je hart en met je ziel en met hart en ziel! Dat klinkt dubbel maar maar ik bedoel het anders, je gebruikt je hart en ziel in de stappen die je zet. Ethisch en met empathie. Met hart en ziel sta je om 6.00 op om te schrijven… Jij bent koploper en ik gun het jou om in het boek te staan en, ook heel belangrijk, ik gun het iedereen jou te leren kennen als mens en al trainer/ coach expert specialist. Jij kunt het verschil maken in onze bedrijven… Dus MOET je gewoon koploper worden omdat je het al bent! Succes!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >