Waarom ik baal dat ik dit niet eerder heb gedaan

3 Reacties


In 2007 werd ik zelfstandig ondernemer.
Ik ben ICT trainingen gaan geven bij woningcorporaties, het werk dat ik in loondienst ook deed. Maar eigenlijk wilde ik gaan coachen, mensen helpen, levens veranderen, 1 op 1 met mensen in gesprek; lifechanging gesprekken voeren.

Omdat ik niet wist hoe ik aan klanten moest komen
had ik bedacht dat ik een Beroepsopleiding tot coach moest volgen. Ik investeerde €6000,- en volgde 1 jaar lang een opleiding. Later rekende ik uit dat dit neerkwam op €375 per avond, hmmmm.

Toen ik de opleiding afrondde dacht ik: “Dan zullen de klanten nu wel komen!”.
Je raadt het al….Natuurlijk was het goed om inhoudelijke kennis op te doen, maar als je een passie hebt en je weet niet hoe je klanten aantrekt dan valt er weinig passie te doen.

Ik heb 3 jaar geworsteld
Als je, zoals ik, niet uit een ondernemers gezin komt, dan heb je veel te leren op het gebied van marketing. Ik had dus de verkeerde opleiding gekozen! Leuk dat ik nu een goede coach was en gecertificeerd (!) maar hoe kom je dan aan klanten? Ik wist echt niet welke strategie toe te passen.

Ik baal ervan dat ik toen niet een marketing opleiding heb gedaan.
Nu dat ik de afgelopen 2 jaar mezelf in marketing verdiept heb en heel veel geïmplementeerd heb zie ik de effecten. Ik heb een manier gevonden die bij mij past en die voor mij werkt. En dit maakt dat ik bezig kan zijn met mijn passie. Ik baal ervan want dit had mij 3 jaar worstelen bespaard. Door te leren van mensen die al succesvol zijn kun je veel grotere stappen maken en veel sneller leren dan wanneer je puur door vallen en opstaan leert.

Afgelopen jaar heb ik meer dan 20 dagen geïnvesteerd
in diverse opleidingen en coaching op het gebied van (internet) marketing, sales, etc. Ik ontdek dan altijd dat ik al veel dingen weet, vaak ook veel al toepas en toch krijg ik weer goede tips en ideeën die goud waard zijn.

Daarom wil ik nu getraind worden door de beste van de wereld
Vandaag vertrek ik naar Londen naar het 4-daagse evenement van Brendon Burchard en de Experts Academy (goed idee om je aan te melden voor zijn nieuwsbrief). Iemand die in een korte tijd een enorm imperium opgebouwd heeft, de beste van de wereld!; een goed idee om naar te luisteren en van te leren. Ik heb er superveel zin in en ik ga zeker de kennis en ideeën die ik opdoe met je delen; op welke manier dan ook!

Zelf had ik altijd enorme weerstand als die marketing gasten mij vertelden dat coaching belangrijk was.
Ik dacht dan altijd: “Ja, dat zeg je alleen maar omdat je wilt dat ik een training bij je kom volgen.”. En natuurlijk is dat het geval, willen alle business coaches dat je bij hen een programma volgt, logisch; maar het advies om jezelf te laten trainen of coachen is terecht! Je kunt denken dat je het allemaal weet maar als je ziet dat je dingen aan het doen bent die niet werken dan is het waarschijnlijk verstandig om naar anderen te luisteren die de resultaten bereikt hebben die jij wilt bereiken. Daarom ga ik naar vandaag naar Londen, naar Brendon Burchard. Om te leren van de beste in de wereld.

Bespaar 3 jaar worstelen
Op 18 januari organiseer ik het Business Kickstart Seminar en die dag zal ik zeker een aantal strategieën die ik heb geleerd gaan delen. Kom je ook? Ik deel alle blunders die ik heb gemaakt vanaf 2007 en zeker ook alle succesvolle strategiën; het kan je zo maar 3 jaar worstelen besparen.

Wish me a good time in London and I will share my experiences with you!

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Hallo Hugo,

  Heel veel plezier en inzichten bij het seminar met Brandon Burchard.Ben wel benieuwd, maar kan helaas niet op 18 januari.
  Wellicht ’n volgende keer.
  Hartelijke groeten,
  Monique

  • Hallo Monique, welkom op mijn blog! Er komt vast nog wel een gelegenheid om kennis te maken en te leren. Het seminar van Brendon Burchard was echt super; veel bevestiging en veel geleerd van de beste van de wereld.

 • Een goeie reis, Hugo. Dat je weer met goede info thuis mag komen waar je iets mee kan!!

  Volgens mij blijf je altijd zoeken met een eigen praktijk. Je moet er moeite in blijven steken……..

  Ik heb mijn blog alweer klaar staan. Deze keer weer over eigen ervaringen. Ik heb gevoel dat mijn doelgroep dit goede informatie vind.

  Leuke video met de leuke zwart/witte poes naast je. Lekker huiselijk.

  tot de volgende keer.
  Groeten van Mariëtte

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >