11

Waarom je altijd een aanbieding MOET doen

Veel ondernemers gaan regelmatig naar een workshop, seminar of een training. Meestal wordt er ergens in het programma promotie gemaakt voor een product of dienst. Veel mensen voelen weerstand op het moment dat er een aanbieding gedaan wordt.

Nee hè, daar gaan we weer, denken mensen dan.

Herkenbaar? Voor mij wel!

Kijk en luister hoe ik ontdekte waarom ik dat MOEST veranderen:

Au, die kwam hard aan, dankjewel T. Harv Eker en ik wist dus dat ik iets moest veranderen en daar mijn weg in vinden.

Later ontdekte ik dat er nog meer redenen zijn

Waarom je altijd een aanbieding MOET doen:

Reden #1: is genoemd in de video….

Reden #2: Hoe kan de ander weten wat ie bij je kan kopen als je niets aanbiedt?
Als je mensen enthousiast kunt maken door te laten zien hoe jij in staat bent om andermans probleem op te lossen. En als je niet precies vertelt wat ze kunnen kopen en wat hun investering is, dan kunnen zij niets van je kopen ook al willen ze heel graag dat hun probleem opgelost is. Het risico is dat ze de oplossing ergens anders gaan kopen.

Reden #3: Je doet jezelf te kort
Je wilt toch kalkoen eten met kerstmis (i.p.v. droge kip)? Je wilt toch geld kunnen geven aan goede doelen? Als je niets aanbiedt zul je blijven worstelen om rond te komen en waarschijnlijk ben je goed genoeg om precies zoveel geld te verdienen om alle rekeningen te betalen.

Reden #4: Je doet de ander te kort
Jouw product lost toch een probleem van de ander op, of niet soms? Als je de oplossing niet aanbiedt onthoud je mensen van het verkrijgen van de oplossing; dat wil je toch niet?

Reden #5: Je voed mensen anders op om alleen maar te nemen
Veel trainers en coaches geven alles wat ze in zich hebben om de ander te helpen. Wanneer je alleen maar ‘geeft’ en nooit promotie maakt wennen mensen er aan om alleen maar te nemen. Wanneer geven en nemen langdurig uit balans is verlies je energie met als gevolg….

Reden #6: Mensen willen vaak iets kunnen kopen
Is het niet zo dat mensen het heerlijk vinden om te shoppen, om geld uit te geven, om iets te “hebben”?

Reden #7: Door het aanbieden van een product bouw je aan je expertstatus.
Jouw kennis en vaardigheden heeft grote waarde. Door producten aan te bieden geef je aan dat je verstand hebt van… Hierdoor creëer je automatisch een expertstatus. Bv: ik heb een programma gemaakt waarin ik je help om een Expertstatus te bouwen. Blijkbaar heb ik verstand van hoe je dat doet…

Heb of had jij weerstand tegen aanbiedingen?

Is er een reden #8?

Het doel van dit blog is dat het een waardevol blog is voor ondernemers die willen groeien en waarop gedeeld wordt.
En wat zou nu mooier zijn als JIJ een ervaring hebt of een reden die hier niet genoemd is! Dingen die jou geholpen hebben in het verleden om resultaten te bereiken.

Wil je ze hieronder in het commentaarveld noteren?
Je krijgt geen gratis training, maar dankbaarheid van velen die dit lezen.

Delen kun je ook doen door dit bericht te posten op de social media via de knoppen hieronder; Like, Tweet, Share

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Wilme schreef:

  Hi Hugo,

  Deze reactie is al weer heel wat later dan wanneer jij dit artikel hier plaatste maar zo zie je maar: het blijft werken. Ik was nl nog op zoek naar je E-book ‘e-book in 2 uur’. Volgens mij had ik het allang gedownload maar kon het even niet meer vinden.(heb je ook nog oplossingen voor een rotzooi op je pc? :))
  Ik ben bezig met een E-book dus leek mij jou info daarbij wel handig. Ik heb je Ebook inmiddels geloof ik 3 keer in mijn downloads staan dus dit moet gaan lukken!

  Maar zo kwam ik langs dit artikel ‘waarom je altijd een aanbieding moet doen’. Ik begrijp dat dit handig is maar snap ook jouw gevoel van die ‘verkoop weerstand’. Ik heb dat ook. Je weet dat ik ook met het Affiliate gebeuren (nog stees) bezig ben en laatst zag ik iets waarvan ik dacht dat zou echt wel interessant kunnen zijn. Het was een geschikte prijs, €37,-, dus ik dacht: ‘koop nou maar’. Alle oplossing zouden erin staan, in wat ik kocht. Ik open het gekochte en wat zat er in? Zelfs geen woord van uitleg maar een aanbieding van €137.-. Tssss…. o, ja en bij die €37,- zat zelfs nog een ‘niet goed geld teruggarantie’. Alleen stond er niet bij hoe ik dat dan moest doen. Ik heb mij maar uitgeschreven in de e-maillijst van deze persoon en zuchtte maar eens.

  Ik zie je in ieder geval zaterdag 18 januari voor het ‘business kickstart’ seminar in Hendrik-Ido-Ambacht. Tot dan!!

  Groetjes, Wilme

  • Hugo schreef:

   Hoi Wilme, een belangrijke les valt hier uit te halen (uit dat product van €37,-); laten we er zaterdag op terugkomen. Dan leg ik uit wat ik bedoel en misschien heb je dezelfde les eruit gehaald.
   Tot zaterdag!

 • Hallo Hugo,
  Maandag meteen na de Breakthrough had ik mijn eigen evenement, Gelukkige kinderen, Gelukkige ouders.

  Ik had 7 deelnemers en met de energie van drie dagen open circles, heb ik nog nooit zo goed gesproken als die avond. Vol passie en recht uit het hart, een prachtige ervaring:)

  Ik had mijn aanbod klaar en goed voorbereid, echter ik vond pas in de allerlaatste minuut de moed om de aanbieding te brengen. Die avond en
  een opvolgmail later in de week leverde echter geen inschrijvingen op.

  De volgende keer weet ik wanneer ik de aanbieding moet maken.

  Dank voor je inspiratie.

  Op je geluk,

  Danielle Teheux

  • Hugo schreef:

   Hoi Danielle, wat gaaf dat je zo goed gesproken had die avond. En voor wat betreft dat aanbiedingenproces; laat het maar een proces zijn waarin je elke keer groeit en zelfverzekerder wordt.
   Succes! groet, Hugo

 • Dag Hugo,
  Dank je wel voor de tips.

  Sinds kort ben ik begonnen met het aanbieden van een handige tool die ik heb gemaakt om gevoelens (wel of niet doen) te onderzoeken, na een gesprek. Zo vul ik mijn lijst aan, nu heb ik daarbij een korte checklist gemaakt die ik nu eerst aanbied online, zonder optin, hier kunnen ze een indruk krijgen van de waarde. Wanneer ze meer willen kunnen ze de tool downloaden met de optin.
  Vond het eerst wel een vreemd gevoel om het aan te kaarten, maar ze zijn er allemaal blij me, mijn lijst groeit.
  Tijdens de workshop werk ik met een spel. Ze weten dan wat voor waarde het oplevert en ze kunnen het ook kopen. Zien, voelen en resultaat.

 • Ivor van Harten schreef:

  Beste Hugo,
  Ik doe eigenlijk nooit een aanbieding aan het einde van een kennismakingsgesprek of bij mijn offerte voor een tuinontwerp of tuinadvies. Ik ga een product/dienst ontwikkelen dat/die ik kan aanbieden als toegevoegde waarde van mijn basisdiensten (het ontwerpen van tuinen en landschappen).
  Een gratis onderhoudsplan voor de eerste drie jaren na aanleg bijvoorbeeld!

  Thanks!
  groet Ivor

 • joop prins schreef:

  Beste Hugo,

  Ik weet het nog goed dat jij daar stond van:
  “wat, krijgen we nu weer een promo verhaal?”

  Zelf ben ik al eerder tot de ontdekking gekomen dat wanneer iets gratis is ikzelf en mensen in het algemeen minder waarde hechten aan de informatie.

  Als een seminar van 1000 euro voor 750 gaat hebben we een groot gevoel van voordeel. wanneer het slechts 150 gekost zou hebben geven als snel de kwalificatie daar zal ik wel niet heel veel wijzer van worden.

  Succes met het promoten van alles wat je te bieden heb.
  Zoals je weet wordt niet altijd het beste product gekocht maar wel het best product met de beste promotie.

  Groet Joop.

  • Hugo schreef:

   Hey Joop, ja, ik weet nog goed dat wij daar 2 dagen zaten. Het heeft veel voor mij veranderd en ik kijk er met veel plezier op terug.
   Top dat je dit hier nog even aanvult.
   groet, Hugo

 • Goed punt, Hugo… Ik vind het zelf wel storend wanneer het doen van het aanbod of kortingsaanbod een groot deel van het programma inneemt, verhoudingsgewijs.
  Ik stoor me niet aan aanbiedingen van andere mensen, neem ze voor kennisgeving aan als ik ze niet wil gebruiken.
  Zelf geef ik deelnemers aan mijn workshops of trainingen vaak een handout van 1 A4, met daarop de uitleg waar ze de handout kunnen downloaden van mijn website en ook een kortingsaanbod voor een uitgebreider product of vervolgproduct. Ik vermeld daarbij wat er op staat, maar ga er niet uitgebreid doorheen met ze.

  • Hugo schreef:

   Hoi Karen, goed dat je noemt dat de verhouding OK moet zijn; mag niet te veel tijd innemen. En hoe werkt jouw manier van aanbieding (wat is het resultaat bedoel ik)?

 • >