Waarom je bloggen vol moet houden

4 Reacties

bloggen

Vorige week volgde ik bij een training waar 170 ondernemers aan deelnamen.

Gedurende de dag kwamen er een aantal mensen naar me toe;
WOW Hugo, wat heb jij een goed blog en ik vind de manier waarop jij je presenteert erg goed… Tjonge, dacht ik, wat gaaf dat het zo werkt. Ik loop hier gewoon rond en er zijn mensen die ik niet ken, maar zij kennen mij wel!

Dat is het mooie van een blog en het hebben van een mailinglijst; je bouwt een relatie op met een (hele grote) groep mensen. Het gekke vind ik ook dat zij mij kennen en ik hen (nog) niet. Tot het moment dat….;

 • zij mij ontmoeten op een bijeenkomst zoals vorige week
 • zij linken of vrienden worden
 • zij zich aanmelden voor een workshop/ training/ evenement
 • zij iets van je kopen

Tot die tijd weet je dus niet wie jouw blog leest of in je mailinglijst zit, raar!

Waarom je het bloggen vol moet houden?
Ik kan met mijn ongeduld vinden dat het allemaal te langzaam gaat, maar bloggen is ook geen korte termijn marketing tool. Het vraagt geduld en hard werken.

Eén van de mensen die ik sprak vond dat ik erg Consistent ben.
Zij vertelde mij dat ze mij nu 9 maanden volgt (vanaf dat ik ben gaan bloggen) en het valt haar op dat ik elke week op dezelfde dag blog én dat ik dit volhoudt. Dit is nu precies de reden dat ik nu, vanavond 17 februari, te Willingen, op mijn vakantie, dit stuk aan het schrijven ben.

Ben jij aan bloggen begonnen en denk je aan stoppen of ben je al gestopt?
Ik moet bekennen dat ik afgelopen periode (ook) dacht aan stoppen. Het zit ook een beetje in mijn persoon; als ik ergens het einde niet van zie dan stopte ik altijd. Een privé detail: toen ik in Engeland samenwoonde met mijn toenmalige vriendin bekroop mij het onprettige gevoel dat ik altijd in Engeland zou moeten blijven wonen. Ik saboteerde de relatie en mijn moeder blij dat ze haar zoontje weer elke week zag 😉
Met bloggen is het precies hetzelfde:
Je doet het met het idee om een lange termijn relatie op te bouwen met je lezers. Het is een commitment! Je zult niet direct de vruchten plukken, maar doe het nu maar…., houd vol en je zult de resultaten zien!

Leuk Hugo, maar ik zie geen resultaat, hoe houd ik het vol?
Goed punt! Hoe ik het volhoud is door 2 dingen:

 1. Steeds kijken naar de toekomst; wat doet het met mijn business als ik consistent ben? Het antwoord is voor mij: dan kan ik mijn leven leven zoals ik dat wil… Wow, dat klinkt heavy, en ja, zo is het voor mij.
 2. Ik ben een publiek commitment aangegaan. Ik heb vorig jaar tegen mijn klanten gezegd dat dit de weg is die ik inga en als ik betrouwbaar wil zijn dan zal ik me daar aan houden.

(met dank aan o.a. Geraldine en Mark).

Is bloggen voor jou net als goede voornemens, stoppen met roken, naar de fitness, etc? => Ergens in februari wordt het al moeilijker?

Wat betekent bloggen voor jou? Wat werkt goed en waar worstel je mee?

Ik ben benieuwd naar je reactie; vul deze in het commentaarveld hieronder in.

Vind je mijn blog waardevol? Wil je het delen?

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Beste Hugo, het is net als je gedrag veranderen. Neem een andere gewoonte aan, bouw deze langzaam uit en voor je het weet is de nieuwe gewoonte gewoon geworden. Soms komt de saboteur om de hoek, voor jou blijkbaar als er geen einde aan is, voor een ander een stemmetje in zijn/haar hoofd en voor weer een ander uit uitblijven van reacties of opdrachten.

  Met alles wat je doet houd je doel in de gaten. Verander Gedrag Nu zou ik zeggen met het oog op de toekomst.

  Succes met bloggen, ik lees ze met plezier.
  Hartelijke groet, Michaëla

  • Hoi Michaëla, past helemaal bij wat jij doet zie ik aan je url: verandergedragNU. Zo heb ik al heel wat dingen verandert in mijn leven afgelopen jaren en ook afgelopen dagen, toen ik op wintersport was heb ik weer een aantal besluiten genomen. Succes met helpen anderen hun doelen te bereiken!

 • Hallo Hugo,

  Ik ben nog maar net begonnen met bloggen en ben nog enthousiast bezig met “vooruit” schrijven omdat ik de intentie heb mijn blog maandelijks te plaatsen en dat wil ik volhouden. Rijkhalzend zit ik uit te kijken dat er iemand een comment geeft, maar er gebeurd (nog) niets. Geduld is dus een schone zaak. Misschien komt er een moment dat ik denk “waar ben ik aan begonnen”, maar ik weet dat één van mijn waarden volhouden is. Ik worstel op dit moment voor wie doe ik het nou eigenlijk? Zitten mensen nou op mijn verhaal te wachten? En toch…. wat ik voor ogen houd is dat ik een familie creëer waar ik van houd en die ik geestelijk wil onderhouden. Op enig moment gaan ze ook van mij houden. Dat herken ik bij jou ook.

  gr.
  Mirjam

  • Hallo Mirjam, ik houd ook van jou ;). Welkom op mijn blog en zo zie je maar; vandaag besloot je om te reageren. Succes en houd vol!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >