14

Waarom je niet alles alleen moet doen

Kijk en luister waarom ik zo blij ben;
Na de eerste minuut weet je waarom ik zo blij ben en in de andere 3 minuten leg ik uit waarom je nooit je droom op moet geven.

Hoe ga jij om met obstakels, tegenslagen in je business?

Afgelopen week ging ik met de allereerste groep starten met het Expert Implementatie Programma waarin ik ondernemers help om een expertstatus te bouwen.
We maakten een boswandeling en ik had een aantal obstakels voorbereid (wat voor obstakels houd ik geheim, moet je volgende keer maar meedoen).

Wat mij opviel was dat:

 • Veel ondernemers gewend zijn om obstakels alleen te nemen; dus door het helemaal zelf te doen.
 • Het bleek dat het veel leuker is om het samen te doen.
 • Het bleek dat het makkelijker is wanneer je het samen doet.
 • Het bleek dat er veel meer mogelijk is wanneer je het samen doet.

Hoe ik binnen 10 minuten mijn videostudio gebouwd heb:

Ja, ik ben (of was) ook iemand die liefst altijd alles zelf doet. Maar….
De videostudio die je op de video ziet heb ik moeiteloos gecreëerd door samenwerking;

 1. Een oproep op Facebook (Wie weet een leegstaande ruimte in Nieuw-Lekkerland?).
 2. Bleek dat in één van de leegstaande ruimtes een fotograaf een studio ingericht heeft.
 3. Contact opgenomen met de fotograaf; Fotografia (neem een kijkje op de site)
 4. Een kijkje nemen in de studio.
 5. Vragen of ik er gebruik van mag maken.
 6. Beslissen. (totale tijdsbesteding: 9 minuten)

Nou, zo simpel kan het zijn.

Heb jij de neiging om alles alleen te doen?

Ben jij zelfstandig ondernemer en vind je het soms eenzaam om alleen achter je computer te zitten werken?
Of ben jij een type die het liefst alles alleen doet omdat je dan zeker weet dat het goed gaat?
Of weet je simpelweg niet goed hoe je een strategie kunt ontwikkelen waardoor alles makkelijker gaat en je meer kunt bereiken?

Laat een reactie achter in het commentaarveld hieronder. Hoe ga jij om met obstakels?

Deel dit artikel door op de social media knoppen hieronder te klikken zodat jij jouw vrienden kunt inspireren.

 • Mariëtte Reijn schreef:

  Een goed filmpie, Hugo !! Inderdaad die obstakels zijn niet even makkelijk. Het minst leuke werk (administratie en kasboek) heb ik al overgeheveld naar mijn man want dat is meer zijn ding……… Heel fijn dus 😉 Op een gegeven moment was ik zo klaar met mijn e book dat ik dat ook even overgeheveld heb zodat ik met andere dingen aan de slag kon. Nu ben ik er weer klaar voor en toen zei ik tegen John mijn man kom maar op met dat E book maar nu wil hij het helemaal niet teruggeven. 🙂 hij vind het leuk om te doen en hij wil me graag helpen. Fantastisch he ?? Enne hobbels ja die ken ik dus wel. Inderdaad ben ik dan blij dat ik niet alleen sta en dat ik John naast me heb. Daarnaast zei ik ook tegen mijn oudste van 10 jaar. Mama is er niet veel he ? Toen zei ze; mama dat weet ik want je bent bezig met je website op te zetten. Ze vertelt dat ook aan iedereen. Ik moet mijn website nog door geven aan een psycholoog waarbij zij extra les krijgt voor haar dyslexie. Ik krijg er nog tranen van in mijn ogen……..;-) Zelfs mijn kinderen van 7 en 10 jaar zijn begripvol en dat maakt ook dat ik het vol houd. Ik vertel ook altijd onder het eten (voor mijn kinderen globaal) waar ik mee bezig ben zodat ze weten waar ik mee bezig ben en dat ik er dus niet altijd ben voor hun. Mijn man heeft gisteren heel wat huishouding gedaan zodat ik vandaag alleen een wassie hoef weg te werken en te draaien. Teamwork dus !! 🙂

 • Petra Bravenboer schreef:

  Hallo Hugo,
  Goed om je filmpje zo op je blog te zien! Fijn dat ik je heb kunnen helpen met jouw ‘obstakel’ 😉 Wellicht kun jij mij dan weer helpen met mijn toekomstige obstakels! Inderdaad levert samenwerken zo ook voor beide kanten wat op. Ook ik ben iemand van ik doet het wel zelf en ik zoek het zelf wel uit…..daar moet dan soms toch maar eens verandering in komen.
  Succes met je opnames!

  Groet,
  Petra

  • Hugo schreef:

   Hallo Petra, en voor de lezers die het nog niet door hadden: Petra is Fotografia!
   Ja, daar moet dan maar eens verandering in komen 😉
   groeten en dank, Hugo

 • Gert schreef:

  Je boodschap is helder.
  Echter de uiting (het filmpje) wat minder. Hij is erg donker.

 • Ik heb de stap doornomen ik durfde niet en met een simpele nlp oefening kon ik mij zelf helpen om verder te komen. en een besluit te nemen die beter voor mij is.
  Wat hikte ik er tegen aan, wat vond ik het vreselijk moeilijk. Ik ben gaan door zetten en door zetten en dat hielp. Ik durfde er over heen. Nu ben ik volledig omgeschoold tot coach, gewichtsconsulente en bewegingstherapeute. Volgende keer hoop ik stappen sneller te nemen en er echt voor te gaan. In een keer volmondig ja of volmondig nee.

 • ANDRE schreef:

  Dag Hugo,

  Leuk ! Woaaw !
  super prof studio ! En in Nieuw-Lekkerland !
  Mooie beelden, Hugo !

 • Francine schreef:

  Hoi Hugo,
  Als een van die deelnemers aan je Implementatietraining kan ik vertellen dat mijn les was: hulp vragen. Heel eenvoudig, maar blijkbaar denk ik daar niet het eerst aan. En dan wordt het samen ook nog eens heel fijn samenwerken. Echt win-win!
  Proficiat met je studio! Ik kijk uit naar de volgende filmpjes.

 • Theo van Ede schreef:

  Hoe ga ik met tegenslagen om, nou niet effektief, ik zoek wel hulp bij bv de helpdesk
  van Versio maar als ik met hun advies weinig kan stokt de machinerie bij mij,
  Hugo, ik neig tot sterk ‘loner’ gedrag en dat geldt zowel voor zakelijke als prive-dingen, ik vind het alleen dingen doen heerlijk, echter voor het opbouwen van een business is dit niet effektief en sterker misschien wel contra-produktief !!
  Dat alleen doen is mijn comfort-zone, aanklooien en lukt ‘t niet dan maar gaan wens-dromen ,of of irrelevante zaken doen , planloos en soms stuurloos
  druk zijn met dingen ( bv. een boek lezen dat op zich wel nutige informatie bevat maar waar ik niet de prioriteit aan moet geven of ik stort me ter afleiding op een van m’n vele hobbies , zo heb ik het tot nog toe altijd gedaan .
  met vallen en opstaan en soms lange tijden van stagnatie .
  Om hulp vragen is echt iets waar ik aan wil werken (mind-set !!), leren op de (digitale) mogelijkheden op dit vlak te gebruiken en voor en ook FOCUS, FOCUS en nog eens FOCUS houden op de stappen die ik wil zetten om een business optebouwen..
  P.S: Chapeau voor de duidelijke en instruktieve video, de visualisatie op de flap-over vind ik een en ander heel goed verduidelijken

  • Hugo schreef:

   Hoi Theo, dankjewel voor je eerlijkheid. En als je iets al heel lang op een bepaalde manier doet dan kan het een hardnekkig patroon zijn. Bewustwording is natuurlijk nodig om het te kunnen veranderen, dat is duidelijk; nu elk stapje in de gewenste richting ‘erkennen als een succes’.
   Ga er voor Theo!
   groeten, Hugo

 • Hugo schreef:

  Zooo herkenbaar….

 • >