4

Wat heb jij in 2013 betekend?

Leven leren en InspirerenMet trots kijk ik terug op 2013.

Het was een mooi jaar, zakelijk en privé; hier beperkt ik me even tot het zakelijke.

Mijn omzet is bijna verdubbeld t.o.v. vorig jaar. Dat is een resultaat in euro’s en een gevolg van een aantal keuzes die ik heb gemaakt:

 1. doelgroep gekozen
 2. email marketing, bloggen en online producten
 3. nee zeggen

Maar veel belangrijker vind ik nog dat ik heb geleefd, geleerd en geïnspireerd!

Als ik terugkijk, of het nu aan het einde van mijn leven is, aan het einde van de maand of aan het einde van het jaar dan is het voor mij belangrijk om te kijken; heb ik geleefd, heb ik geleerd en heb ik geïnspireerd.
Niet voor niets heet mijn Facebook pagina: Leven, Leren en Inspireren

Vaak vinden we het allemaal maar gewoon en behalen we ‘succesjes’.

Maar staan we echt even stil en erkennen we wat wij betekenen voor onze omgeving?

Tijd om dat te doen!

Ik heb geleefd omdat ik

 • veel meer mijn hart ben gaan volgen.
 • veel dingen buiten mijn comfortzone heb gedaan.
 • veel meer ‘los van geld’ ben gekomen.
 • veel heb beleefd!

Ik heb geleerd omdat ik

bewust heb gekozen om mezelf te blijven verbeteren op verschillende vlakken. 13 dingen noem ik hieronder maar de lijst is natuurlijk veel langer;

 1. Ook in de laatste week nog flink omzet extra kunt draaien
 2. Ook op 31/12 nog een jaardoel kunt halen
 3. Een team bouwen doe je met de juiste mensen en daar heel selectief in zijn; Een team bouwen tijd vraagt om de juiste begeleiding te geven; Een team bouwen de beste manier is om uurtje factuurtje te komen en dat dit gepaard gaat met persoonlijke groei, dat ik hierin ‘nee’ zeggen tegen mensen die mij dierbaar zijn lastig vond maar dat dit wel nodig is
 4. Een mastermind groep erg goed werkt voor inspiratie, kennis delen en commitment
 5. Dat mensen geld over hebben (soms meer dan ze hebben) voor iets wat daadwerkelijk waarde heeft en hun probleem oplost.
 6. Een tijdslimiet en schaarste creeren blijkbaar nodig is als je je product aan een mens wilt verkopen.
 7. Door je energieniveau te blijven peilen steeds sneller kunt corrigeren en bij je passie blijven
 8. Door te investeren in je eigen kennis en vaardigheden zul je ook meer mensen aantrekken
 9. Dat ik ongelofelijk veel voor elkaar kan krijgen in 1 jaar.
 10. Dat als je dagelijks je successen schrijft je makkelijker meer successen gaat zien en dat erkennen ook groei is.
 11. Dat ik door mezelf te laten zien meer kan betekenen voor veel meer mensen.
 12. Dat ik alles wat ik doe ook overdraag op mijn kinderen en dat ik komend jaar een inspiratie voor mijn kinderen ben.
 13. Mensen maken zelf keuzes en ik ben daar niet verantwoordelijk voor.

Ik heb geïnspireerd via

blogs en workshops 101werkvormen; bijna dagelijks krijg ik mails van mensen die me bedanken voor alle informatie en inspiratie. Het aantal mensen dat ik via deze weg inspireer blijft maar groeien!

blogs en workshops/ programma’s op hugobakker.com/ Implementatie Academy; hoewel ik soms dacht dat heel weinig mensen mijn blogs lezen of volgen bleek meerder keren dat mensen er heel geïnspireerd door raken en dat maakt het volhouden te inspireren makkelijk. Hoe bijzonder is het dat je via internet en door een voorbeeld te zijn mensen kunt raken, helpen en inspireren om in actie te komen, om ook dromen te realiseren.

Dit blog gaat niet over mij, ook al lijkt dit zo.

Dank iedereen die dit leest.
Het lijkt misschien alsof ik het alleen maar over mezelf heb.
Er had net zo goed jouw naam onder kunnen staan. Want ik weet zeker dat jij in 2013 veel betekend hebt voor jouw omgeving.

Waarin heb jij in 2013 Geleefd, Geleerd en Geïnspireerd?

Als je iets wilt delen, graag, vul het dan in het commentaarveld hieronder in.

Rest mij jou alleen nog maar een TOP2014 toe te wensen en dat je bewust mag kiezen wat jij in 2014 voor jouw omgeving wilt betekenen!

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Rolien Blanken schreef:

  Ha Hugo,

  Ik kijk op 2013 terug als het jaar waarin ik niet alleen mijn klanten heb kunnen helpen keuzes te maken maken, maar ik zelf ook een belangrijke keuze heb gemaakt.

  Met mijn programma’s en coaching gaan mijn klanten (weer) keuzes maken voor wat ze goed kunnen, waar ze energie van krijgen en waar ze blij van worden. Dat levert altijd iets op! Een paar klanten hadden zelfs na 2 sessies al een nieuwe baan! Anderen hebben binnen hun bestaande functie een andere focus gekregen of zijn bezig met een actieplan om stap voor stap hun werk en leven in te richten zoals zij zelf willen.
  Ik voel mij als coach dan echt bevoorrecht om te mogen meemaken hoe mensen hun zelfvertrouwen weer terug krijgen, groeien en stappen durven te zetten!

  Zelf moest ik gaan kiezen om mijn bedrijf een upgrade te geven. Dat heb ik gedaan door bij jou de Expert Implementatie Academie te gaan volgen! Ik heb nu weer een duidelijke focus op de Talent programma’s die ik ga neerzetten en promoten. Ik heb een website gemaakt , een ebook, een video, blogs en ben een mailinglist aan het bouwen. Ik ben met heel veel zin en energie 2014 in gegaan om hiermee aan het werk te zijn!

  Succes unlimited in 2014!

  Rolien Blanken

 • Ciselle Elgers schreef:

  In 2013 ben ik buiten mijn comfortzone gestapt om mij te “bekwamen ” in online marketing.
  Voor mijn Energetix business was ik al een tijdje op zoek naar frisse nieuwe bezieling en een moderne weg om tot business te komen. Hugo toen jij op mijn pad kwam viel dat op zijn plaats…
  Mijn hindernissen zijn van persoonlijke aard en mijn wens voor 2014 is dat ik van die wurggreep los kan komen. Ik weet gewoon dat ik het succes voor de nieuwe richting vlak voor mij heb liggen.
  Wanneer de structuur en de discipline in mijn agenda en in de uitvoering op de rit krijg ben ik op 80 % van mijn gewenste succes… het systeem wat dan voor mij werken kan doet de rest…
  Ik verlang naar een nieuw gevoel van Passie en nieuwe successen, die kunnen ook zitten in het helpen en begeleiden van anderen trouwens…. ik draag graag kennis over… Maar eerst IK , want zonder mij gaat het niet lukken…..

  • Hugo schreef:

   Helemaal raak Ciselle; eerst IK daarna kun je pas anderen helpen. Dank voor je vertrouwen het afgelopen jaar en met een positieve blik op komend jaar gaan we gewoon verder.

 • >