Teveel ondernemers, met name ZZP’ers, doen té veel zelf; administratie en facturatie zijn klassieke voorbeelden.

Er zijn zelfs ondernemers die zich (graag) bezig houden met dingen, die ze eigenlijk niet zelf zouden moeten doen; een logo in elkaar knutselen bijvoorbeeld.

Als je zelf geen ontwerper bent, dan wordt het waarschijnlijk nooit echt mooi en professioneel. Er zijn genoeg professionals die het beter en in veel minder tijd kunnen doen voor je.

Zoek maar eens iemand op fiverr.com.

Afgelopen week had ik vakantie en toch moest er een vlog komen.

Ik had me immers gecommitteerd aan elke week een vlog publiceren.

En ik dacht, als ik dit nu toch eens uit zou kunnen besteden…., kijk maar eens of het gelukt is…: en er zaten een aantal lessen voor mij zelf in…

Het is misschien wel de leukste video die ik ooit zal (laten) maken!

Hey, hoe cool is het dat ik dit met mijn dochter kan doen en dat zij er ook veel van leert (en misschien wel nooit voor een baas hoeft te werken als ze de smaak te pakken krijgt!).

Laatst deed ik een interview met één van mijn mentoren, Nisandeh Neta, en hij was heel duidelijk:

“Ik doe maar 3 dingen, de rest besteed ik uit!”

De dingen die hij noemde bleken precies de dingen te zijn die ik ook ZELF moet doen en de rest kan ik uitbesteden.

  1. Content maken
  2. Content verkopen
  3. Content leveren

Nisandeh is hier wat verder in dan ik.

Hieronder lees je wat er nodig is om meer uit te besteden.

Maar goed, als ik vloggen uit kan besteden, dan kan ik zeker het editten uitbesteden.

En dan kan ik ook…., vul maar in…. uitbesteden.

Waarom MOET ik (en jij) meer uitbesteden?

Heel simpel; als ik meer mensen wil bereiken, meer mijn missie wil leven, dan moet ik niet meer alles zelf willen doen. Dan moet ik gaan doen waarvoor ik gemaakt ben, niet meer dan dat.

Des te meer mensen jou gaan volgen des te meer berichtjes je krijgt via allerlei kanalen (messenger, apps, tweets, reacties op posts) en als je echt verbinding wilt maken, zul je AANWEZIG moeten zijn.

Wat is nodig om dit voor elkaar te krijgen?

Om alles uit te besteden wat je niet zelf zou hoeven doen?

Als ik voor mezelf spreek zit het hier in:

1. Loslaten dat ik het beter en sneller kan. In de meeste gevallen is dat ook zo en daarom heb ik er ook zo lang aan vastgehouden ;). Het kost namelijk vaak meer tijd om iets over te dragen dan om het zelf uit te voeren. Dat geldt voor de meeste mensen en de meeste taken. Echter, als je dit eenmaal gaat doen is het een éénmalig loslaten en tijd investeren.

2. Geld en tijd investeren om taken uit te besteden aan mensen die goed zijn in die specifieke taak en dit ook met plezier uitvoeren. Eerlijk is eerlijk; als je meer inkomen hebt is het makkelijker om uit te besteden en zul je dit meer en meer gaan doen. Dat betekent niet dat je niet met iets kleins kunt beginnen. Het kost namelijk tijd om iemand in te werken. Je moet namelijk wel een vorm van leiding geven aan iemand die werk voor je doet.

3. Verwachtingen uitspreken; als je een klus aan iemand uitbesteedt, wil je heel duidelijk zijn in wat je precies verwacht van die persoon, qua oplevermoment, kwaliteit, manier van communiceren en de tijd die er aan besteed mag worden.

4. Duidelijke instructies geven; toevallig had ik vandaag een gesprek met mijn VA (virtual assistant) over een klus die niet echt vorderde. Het bleek dat ze haar werk heel secuur wilde doen en daardoor veel tijd kwijt was met uitzoekwerk. Als ik duidelijkere instructies had gegeven was dit waarschijnlijk niet nodig geweest en was de klus al lang geklaard.

5. Met je ‘volgers’ en klanten communiceren waar, wanneer en op welke manier jij bereikbaar bent voor vragen, zodat je AANWEZIG kunt blijven zijn. Voor mij was dit een grote vastloper in het groter worden; angst voor succes dus… Want wat nu als ik meer klanten krijg, hoeveel tijd houd ik dan nog wel over voor mijn privéleven? Nu heb ik daar een manier voor gevonden en een keuze in gemaakt. Let op:

Ik hanteer hiervoor sinds kort de FC MA-methode.

Dit is een methode waarmee ik op een gestructureerde manier nieuwe volgers aantrek en een deel daarvan ‘converteer’ (zoals dat zo mooi heet) tot klant.

Deze methode heb ik nog nooit gedeeld met iemand en dat zal ik ook nu niet doen…

Dit zal ik voor het eerst gaan delen op het Benefietseminar.

Dit is een GRATIS seminar waar ik (samen met nog 5 inspirerende ondernemers) ZZP’ers ga helpen om hun bedrijf sneller te laten groeien.

Je bent van harte welkom, nogmaals, het is gratis; wij nemen het risico van het huren van de (onwijs grote) zaal.

Ja, ik ben er bij!

Tot slot een vraag aan jou (of je nu wel of niet naar het seminar komt):

Wat is het eerste dat jij gaat uitbesteden?

Laat het me weten als een reactie hieronder;