Weggever + funnel per categorie, zo doe je dat!

0 Reacties

Weggever + funnel per categorie, zo doe je dat! blog

In deze blog ga ik je laten zien hoe je per categorie, een andere weggever kunt plaatsen. Dus bijvoorbeeld ik heb allemaal verschillende blogs op mijn hugobakker.com website, elke blog wordt in een categorie gestopt.

In deze video leg ik uit HOE ik dat doe;

Als voorbeeld heb ik genomen het blog over het verschil tussen een online training/cursus/programma.

Die heb ik in de categorie ´Online trainingen maken´ gestopt.

Wat zie je hier, er staat een sidebar met een optin over het stappenplan van online training. Als ik naar beneden scroll, is die ook nog eens sticky, dus hij blijft plakken, je blijft hem dus de hele tijd zien, hoever je ook scrollt.

Als je nou kijkt naar dit blog 'Eenvoudig blogs schrijven met dit stappenplan'...

papas blog 3

Die zit uiteraard in de categorie 'Bloggen'. Wat je hier ziet is een andere optin, een andere weggeven en die ook weer sticky is.

Als we kijken naar deze 'Kies je niche of de Tienkamp?'...

papas blog 2

En dan zie je hier dat er een optin is over 'Kies je niche en wordt gevraagd'. Dat betekent dus dat je per categorie een andere optin in kunt stellen.

Hoe doe je dit?

Ik werk met Thrive Themes en daar heb je dus Edit with Thrive boven aan je scherm staan, dan opent een venster en staat er Architect. Hier kan je dus het blog schrijven, maar daaronder, de template van de titel banner kan je ook aanpassen. Dat heb ik dus aangeklikt en dan kan ik de sidebar veranderen.

Dan heb ik het zo ingesteld dat er vier verschillende sidebars zijn die ik zou kunnen gebruiken. Aan de linker kant van je scherm, onderaan, zit een categorie genaamd conditional display en daar kan ik add display aanklikken en dan voegt hij er een toe. Dit heb ik al een aantal keren gedaan, ik heb daar 2 displays die ik kan uitwisselen op basis van wat er beter bij het onderwerp van de blog past.

Ook heb ik een default display, dus dat wat die laat zien als er niks ingesteld is (deze staat bij veel van mijn blogs).

Conditions

De volgende stap is om conditions in te stellen, als ik een post of een page met de categorie 'Gevraagd worden' heb... 

gevraagd worden weggever

Dan toont hij deze sidebar... 

gevraagd worden optin

Hier bij de andere optie, de conditie is als ik een post of een page in de categorie met 'Online trainingen' heb...

online training weggever

Dan toont hij deze... 

checklist

Nieuwe categorie

Ik kan ook een nieuwe categorie maken, ik dit geval ga ik die categorie 'Passie' noemen. Dan moet hij dus een verschillende weggever gaan tonen, ik heb de perfecte e-boek hiervoor, namelijk 'Ontdek je passie'. Dat e-boekje heeft een plaatje en die voeg ik er dan aan toe.

Dan moeten we de conditie gaan instellen. Vink aan post of page, categorie en dan moet je je categorie intypen (in dit geval passie). En dan zou dit zo getoond moeten worden! 

passie ontdekken weggever

Waar doe je dit eigenlijk voor?

Als mensen een bepaald onderwerp interessant vinden, kunnen ze daarop automatisch doorklikken en er nog meer over te weten komen. Misschien vinden ze je weggever ook wel interessant en willen ze dat ook nog hebben.

Dus dat wilde ik met je delen. Hoe cool is dit!

Veel succes met het maken van je eigen optins!

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meest recente blogs:

Volg mijn content op je favoriete platform:

>