85

Welke autoresponder moet ik kiezen?

autoresponder-mailDeze vraag stelde ik mezelf toen ik het concept snapte van: iets als een ebook weggeven in ruil voor naam en email adres.

Wat is een autoresponder?

Dit is een online tool dat er voor zorgt dat je iets kunt weggeven in ruil voor gegevens zoals naam en email adres.
Tevens zorgt dit systeem ervoor dat deze gegevens netjes bewaard worden zodat je emails kunt sturen naar deze mensen. Een autoresponder is ook in staat om een reeks van emails te versturen zonder dat je hier nog maar iets voor hoeft te doen.

Bijvoorbeeld: iemand download jouw ebook en krijgt vervolgens elke week een nieuwe email met uiteraard waardevolle informatie en misschien wel een aanbieding van jouw product ;).

Kortom: jij hoeft dit maar 1x in te stellen en de rest gaat op de automatische piloot.
Stel je eens voor dat dit succesvol zou zijn?
En stel je eens voor dat je dit voor meerdere websites, doelgroepen, producten tegelijk zou doen???

Zonder autoresponder geen business

Maar goed, je hebt dus een ‘autoresponder’ nodig. Je MOET een emaillijst opbouwen om een relatie met de bezoekers van je site op te kunnen bouwen. Je moet zo’n systeem hebben om een email te kunnen versturen!

Toen ik dit voor het eerst hoorde had ik nog 2 jaar nodig voordat ik het snapte en eindelijk de stap durfde te nemen om me te abonneren op het systeem.
Ik ben altijd erg prijsbewust en ik zoek ook nauwkeurig uit welk systeem nu waar toe in staat is (de features).

Ik kan me voorstellen dat dit ook voor jou belangrijk is maar dat je geen dagen wilt besteden aan het maken van de keuze en daarom heb ik e.e.a. voor je op een rijtje gezet.

Welke autoresponders zijn er allemaal?

De lijst van software leveranciers is eindeloos en via dit blog word ik ook nog wel eens gewezen op nieuwe tools. Toen ik begon met zoeken in 2010 waren Aweber en Getresponse de grote spelers. Later kwam Mailchimp sterk in opkomst en rond 2014 stapte iedereen massaal over op Activecampaign. Ondertussen was er ook Infusionsoft, Drip, Icontact, Constant Contact, TrafficWave, VerticalResponse, Autopilot, YMLP, Listwire, Mad Mimi, het Nederlandse Enormail en ja, ook de populairste Nederlandse autoresponder genaamd Autorespond (deze gebruik ik zelf met veel tevredenheid).

En later kwamen er ook ‘all in’ oplossingen zoals Clickfunnels en Builderall.

autorespondersWelke autoresponders zijn het meest populair?

Als ik rondkijk in mijn klantengroep, in de nieuwsbrieven waarop ik ben geabonneerd dan zijn Activecampaign, Autorespond, Getresponse en Mailchimp het populairst in Nederland. In het buitenland zijn de wat geavanceerdere (en duurdere) systemen van Clickfunnels en Infusionsoft populair.

Maar waar moet je dan voor kiezen?
De regel die ik zelf altijd hanteer is de prijs-kwaliteit verhouding. Ik heb toendertijd alle functies op een rij gezet en daarna heb ik naar de prijs gekeken. Aweber en Getresponse kwamen heel dicht bij elkaar. Beide systemen zijn natuurlijk voor dezelfde doeleinden gemaakt, dus logisch dat ze dicht bij elkaar liggen.
Wat ik toen gedaan heb is bij beiden een  account aangemaakt en gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid. Nu heb ik jaaaren lesgegeven in allerlei software programma’s. Dus is dit iets wat ik snel kan beoordelen.

Getresponse won dit met gemak!

Daarna bekeek ik de Pricing, oftewel de betaalplannen. Bij beiden lopen de prijzen omhoog naarmate je meer email adressen hebt verzameld. Aweber is daarin steeds net iets duurder en op een gegeven moment (bij 50.000 mensen in je lijst) moet je zelfs een offerte aanvragen en dat voelde een beetje als niet transparant.

Dus werd het toen voor mij Getresponse.

En Mailchimp dan?
Ik heb een klant geholpen om Mailchimp in te richten en dat vond ik dusdanig omslachtig, onlogisch en niet gebruiksvriendelijk dat ik dit systeem voorlopig niet aan zal raden. Veel mensen starten met Mailchimp omdat het tot 500 mensen gratis is. Ik zie dan ook vaak dat ik ‘opeens’ in een mailing zit waar ik me helemaal niet voor aangemeld heb; en 9 van de 10x is dat een mailchimp mailing, herkenbaar?

En verder blijkt dat wanneer je boven de 500 subscribers (zoals dat genoemd wordt) komt je toch echt meer gaat betalen dan bij Getresponse.

Infusionsoft?
Er zijn een aantal systemen die dusdanig veel functies hebben en daardoor duur zijn dat je hier voorlopig niet over na hoeft te denken ;), tenminste als je nog voor deze keuze staat. Onder deze systemen vallen Infusionsoft en Clickfunnels. Je zit dan direct aan de $200/ 300 per maand. Maar dan heb ik ook wel wat in huis…

Activecampaign?
Deze tool kwam in 2014 snel op vanwege de automatiseringsmogelijkheden. Inmiddels hebben de meeste andere tools dit wel weer bijgehaald (Getrespons en Autorespond in ieder geval). Ik heb met AC gewerkt maar ik moet bekennen dat ik het niet heel erg gebruiksvriendelijk vind. Bovendien vind ik het heel traag werken. Activecampaign is zeker een grote speler op de Nederlandse markt.

Overstappen van het ene naar het andere systeem?

Persoonlijk zou ik dit liever niet doen omdat dit veel tijd kan kosten. Maar als er dan toch echt een reden is dan is dat met een aantal systemen mogelijk. Met Autorespond, Activecampaign Getresponse en Mailchimp kun je een lijst met namen en email adressen importeren; je kunt het ook handmatig doen (1 voor 1) als je geen toestemming hebt gekregen van die personen.

Niet onbelangrijk: welke support krijg ik?
Zelf zit ik bij Autorespond en ik ben erg tevreden over de support. Ik krijg altijd binnen 24 uur antwoord en wat ik vooral heel fijn vind is dat het in het Nederlands is en dat de medewerkers er vaak schermprintjes of zelfs video’s bijvoegen ter toelichting.
Bij Getresponse heb ik zeer goede en persoonlijke support gekregen, altijd binnen een hele korte tijd. Van Aweber weet ik dat ze ook goed helpen. Van Mailchimp hoor ik regelmatig dat de support slecht is.

email marketingKrijg ik ook nog korting bij jaarlijkse betaling?
Ja, bij jaarlijkse betaling (ipv per maand) krijg je bij

Aweber 15% korting

Getresponse 18% korting en 24% als je gelijk voor 2 jaar gaat

Autorespond geeft geen korting

Activecampaign geeft een mega korting (haast ongeloofwaardig), namelijk bij 1000 contacten kost het $17,- per maand als je per jaar betaalt en als je per maand betaalt is het $29,-.

Welke Nederlandse systemen zijn er?
Jazeker! Enormail is een autoresponder en ik moet bekennen dat ik daar weinig kennis van heb. In de begintijd (rond 2012) was het qua functionaliteit heel minimaal. Voor mij een reden om niet voor dit systeem te kiezen.

Het beste Nederlandse systeem is Autorespond. Ik gebruik dit systeem zelf omdat het heel compleet is qua functionaliteit. Het is namelijk niet alleen een autoresponder maar je kunt er ook je producten en diensten mee afrekenen. Met andere woorden; je kunt geld gaan incasseren! Daar bovenop heeft het ook een affiliate module zodat je jouw klanten kunt stimuleren om jouw producten te promoten en ze daarvoor te belonen met een commissie. Het systeem zit niet altijd logisch in elkaar voor een beginnende gebruiker maar gelukkig hebben ze een erg goede helpdesk die snel reageert en is alles in het Nederlands. Autorespond heeft een hele goede prijs/kwaliteit verhouding.

Conclusie!

De ontwikkelingen gaan razendsnel!

=> Als ik NU helemaal niets wist en helemaal zou moeten beginnen zou dit mijn top 3 zijn:

#1 Getresponse vanwege zijn brede functionaliteit, betrouwbaarheid en de laagste prijs. 

#2 Autorespond vanwege het Nederlands zijn en de integratie met een winkelwagen + affiliate systeem.

#3 Activecampaign vanwege vergelijkbare functionaliteit als Getresponse.

Ja, natuurlijk valt er over smaak niet te twisten en is e.e.a. subjectief. En ja, systemen ontwikkelen en verbeteren continu. En ja, ook de prijzen kunnen veranderen…

Als je voor Getresponse gaat; je kunt het uitproberen door een gratis account aan te maken.

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt waarom ik niet overstap van Autorespond naar Getresponse…., ze liggen erg dicht bij elkaar en op dit moment is er zoveel ingericht in Autorespond dat de ‘pijn’ t.o.v. het voordeel iets te groot is om over te stappen.

Mocht je nog geen keuze hebben gemaakt; stel gerust je vragen in het commentaarveld hieronder;
Mocht je al een autoresponder hebben; welk systeem gebruik je en hoe bevalt het?

 

Dit blog mag gedeeld worden via
 • Jeannette Bal schreef:

  Ik gebruik naar alle tevredenheid getresponse

 • Jan Everts schreef:

  Ik ook, ik heb er 3 uitgetest, Getresponse, mailchimp en ymlp, maar Getresponse heeft het gewonnen.

 • Jan schreef:

  Zelf gebruik ik ook Getresponse! Mooie vergelijking Hugo, zelf heb ik de dingen die je noemt en een aantal meer op een rijtje gezet op de site: autorespondersvergelijken.nl

 • Wil schreef:

  Hallo Hugo,

  Heb je ook al eens gekeken naar Enormail? DIe mis ik in je lijstje namelijk (en gebruik ik zelf).
  Ook gebruik ik regelmatig mailchimp voor kleinere mailinglijsten, want gratis. Niet heel erg ingewikkeld vind ik overigens.

  Groet, Wil

 • EvaMaria schreef:

  Hallo Hugo,

  bedankt. Ik had net de keuze gemaakt voor mailchimp en daar tot nu toe 1 mailing mee gedaan. Dus het is helemaal niet zo moeilijk om over te schakelen…. en dan volg ik jouw raad maar op …
  bedankt voor de tip
  groetjes
  EvaMaria

 • Regina de Jong schreef:

  Hallo Hugo en anderen,

  Je input komt precies op het goede moment! Wat zijn de preciese kosten bij Getresponse? en wat krijg je daar voor?

  Groet Regina
  Werkplaats voor Inspiratie

 • Mariëlle Jansen schreef:

  Hai Hugo … dank voor je heldere weergave en onderzoek! doet me deugd!
  Tot mijn spijt … althans na het lezen van jouw stuk … gebruik ik Mailchimp … maar ik heb ook nog geen autorespond functie ingezet … is wel mijn wens in de toekomst. Tegen die tijd klop ik voor meer ondersteuning bij je aan!

 • Mariëlle Jansen schreef:

  aiai … ik lees nu dat ik ook eerder kan overstappen … ik heb pas 2 mailings uitgedaan met mailchimp … dus misschien is dat wel verstandig om nu naar Getrespons over te stappen! Dank voor de suggestie!

 • Wouter schreef:

  Ik heb net Getresponse getest. Ik ben erg ontevreden over de template functionaliteit en blijf daarom bij Aweber.

  • Hugo schreef:

   OK Wouter, heel goed mogelijk, ik gebruik nooit templates omdat die teveel op nieuwsbrieven lijken en daardoor is de openingsrate veel lager.
   Welkom op mijn blog trouwens!

 • Len schreef:

  Ik geloof dat getresponse en aweber elkaar niet zoveel ontlopen zoals je min of meer zelf ook al aangeeft. mailchimp is best handig als je nog nooit met email lijsten hebt gewerkt zodat je er een beetje in thuis kan raken.
  Ik mis overigens een belangrijke autoresponder, die bovendien gratis is, en dat is listwire. het is even puzzelen in het begin, maar het is snel duidelijk hoe er mee te werken.
  In ieder geval moet je er maar eens naar kijken als ook je email lezers.
  http://www.listwire.com
  Overigens bedankt voor je mailtjes die vaak waardevolle informatie bevatten.
  groetjes, Len

  • Hugo schreef:

   Hoi Len, welkom op mijn blog. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van listwire (heb je affiliate link eraf gehaald anders wordt dit blog straks een plek voor mensen die hier komen om affiate links te plaatsen; ik weet het, ik doe het zelf wel, maar hey, dit is mijn blog ;).
   Top om terug te krijgen dat je mijn blogs vaak waardevol vind.
   Succes met jouw business!

   • Len schreef:

    Daar kan ik wel inkomen hoor dat je die affiliate link er af hebt gehaald. 🙂 Heb jij trouwens zelf ook een affiliate programma voor je trainingen / e-boeken?

    • Hugo schreef:

     Hoi Len, ik heb deze week een nieuw ebook gemaakt die je op Paypro kunt vinden. 101werkvormen. Als je via je link de home page van 101werkvormen promoot komen de subscribers in een cyclus en bied ik na een aantal mails het ebook aan. Je kunt op Paypro zoeken op ‘ultieme website met wordpress’; die link gaat naar implementatieacademy.nl.
     Niet doorvertellen: binnenkort ga ik ook het Expert Implementatie Programma Online lanceren en dat kun je dan ook promoten.

 • Jaap-Willem schreef:

  Ik test deze maand (gratis) autorespond.nl. Daarna betaal je wel gewoon abonnementsgeld, maar het grote voordeel van deze dienst (t.o.v. Mailchimp, die ik nu gebruik en die wat mij betreft nogal wat functionaliteit mist) is dat je er een shoppingcard aan kan koppelen. Daarmee kun je diensten en producten (zoals ebooks, courses) verkopen (en koppelen aan iDeal) en meteen dus aan je mailinglists koppelen. Ik ga jouw tips ook nog doornemen, maar voor mij staat deze nu bovenaan. (En nee, ik heb geen affiliate link :-))

  • Hugo schreef:

   Hey Jaap-Willem!!! Alles goed met jou? Ja, ik ken autorespond van naam en heb het ook van binnen gezien. Wat mij daarin opviel is dat het zo lastig is (of niet te doen) om een ecover te integreren in het formulier en ik hoorde ook van een aantal van mijn klanten dat het niet zo gebruiksvriendelijk is. De shoppingcart en affiliate module is zeker een voordeel. Ja, het blijft afwegen! Veel succes bij spankracht!

   • Jaap-Willem schreef:

    Jazeker, alles goed hier! Autorespond is inderdaad niet super gebruiksvriendelijk, maar het is wel compleet. Die ecover heb ik nog niet nodig gehad, maar het blijft inderdaad afwegen: en de shoppingcardfunctie wint tot nu toe voor mij 🙂 Groet!

   • Fred schreef:

    Hoi Hugo,

    Net begonnen met Autorespond in combinatie met een website in Wix.
    Als het zo door gaat ben ik over drie dagen verslaafd aan paracetamol en aan de drank!
    Wat een @!%$ systeem! Snap er niets van!
    Nu maar eens mijn geluk beproeven bij Getresponse!

    Top blog overigens!

 • Willy schreef:

  Fijn iets over Getreponse te lezen! Het is op mijn website geplaatst en omdat ik steeds over andere responders hoorde begon ik te twijfelen. Heel makkelijk vind ik het niet maar je hebt mij overtuigd dat ik het zeker een kans moet geven.

 • Beste Hugo,
  Bedankt voor deze blog. Zelf gebruik ik MailChimp naar tevredenheid, maar ik had ook al gehoord dat deze dienst bij het bereiken van 2000 e-mailadressen op de mailinglist duurder is dan bijvoorbeeld Aweber.
  Aangezien ik mijn coachingspraktijk dit jaar succesvoller zie worden dan voorheen overweeg ik over te stappen.
  Ik heb vernomen dat je adressen van MailChimp niet kunt overzetten naar Aweber, dus als dat met Getresponse wel lukt en hij ook nog eens gebruiksvriendelijker en voordeliger is, lijkt het een makkelijke keuze. Fijn dat ik hem eerst nog gratis mag testen. Dat ga ik doen dus!

 • Dirk Huyers schreef:

  Beste Hugo,

  Ik ben een beetje verrast met je conclusie over Mailchimp. Ik gebruik Mailchimp al vele jaren met hoge tevredenheid : zowel qua features als qua support (uiteraard ook de prijs ; nog steeds gratis).

  Mailchimp heeft de laatste jaren/maanden vele upgrades gekend die het systeem alleen maar professioneler maken, terwijl dit al zeer veel in aanbieding had.
  Autoresponders maken integraal deel uit van de gratis versie en werken zeer vlot (net zoals dat hoort bij een autoresponder). Ik gebruik dit namelijk zelf voor mijn eigen gratis e-boek.
  Je kan starten van voorgeconfigureerde sjablonen – die je verder eenvoudig kan aanpassen – of je kan zelf je eigen sjabloon programmeren in HTML (voor de ICTers onder ons).

  Ik ken ook de andere tools, maar ik blijf voorlopig een tevreden gebruiker van Mailchimp.

  PS : ik ben geen werknemer van Mailchimp en heb ook geen affiliate relatie.

  mvgr
  Dirk

  • Hugo schreef:

   Beste Dirk, ongetwijfeld ben je tevreden over Mailchimp. Ik weet niet zeker of we het over dezelfde functie hebben. Ik bedoel in ieder geval dat in de gratis versie geen autoresponder functie zit; dat betekent dat het niet mogelijk is dat wanneer iemand bijvoorbeeld jouw ebook gedownload heeft deze persoon automatisch elke week een nieuwe email als een soort campagne krijgt. Toen ik je reactie zag heb ik nog even gechecked of dit veranderd is maar er staat nog steeds een rood kruis bij op deze pagina: http://mailchimp.com/pricing/free/
   Dit was de basis van mijn conclusie en de reden waarom ik nooit met Mailchimp zou starten.
   Succes met bouwen aan je business Dirk!

 • Dirk Huyers schreef:

  Beste Hugo,

  WYSInotWYG ?

  Het klopt dat op hun pricing pagina staat aangegeven dat ‘Autoresponders’ niet mogelijk zijn in de gratis versie. Mogelijks is dit een recente wijziging.

  Ik heb nu ruim 4-5 jaar een gratis account bij Mailchimp en ik heb wel de autoresponder feature in mijn account. Die werkt trouwens perfect.
  Misschien voor de zekerheid toch nog eens proberen met een gratis account of de autoresponder er nu in zit of niet.

  Omdat ik momenteel tevreden ben met Mailchimp heb ik eigenlijk de andere mogelijkheden (Aweber, Getresponse, …) niet verder onderzocht.

  Mvgr
  Dirk

 • Marten Nubé schreef:

  Beste Hugo,

  Mijn bezwaar tegen de meeste autoresponders is dat je niet alle teksten in het Nederlands kunt vertalen. Ik gebruik al jaren Aweber en heb n.a.v. jouw blog Getresponse geprobeerd en ook Listwire, maar beide bieden minder functionaliteit dan ik gewend ben. Ik blijf toch maar bij Aweber.

  Groet,

  Marten Nubé

  • Hugo schreef:

   Hoi Marten, welkom op mijn blog. Ik ben wel benieuwd naar welke functionaliteit je op zoek was/ miste waardoor je bij Aweber blijft. Als je die al jaren gebruikt is overstappen niet iets wat je zo maar doet; dat begrijp ik heel goed en dat zou ik ook pas doen na uitgebreid onderzoek. Succes met je business!

 • wim viezee schreef:

  Hallo Hugo,

  dank j e wel voor de info. Komt precies op tijd. Bezig met een nieuwe website en ik ga op stap met getrespons. Ben benieuwd hoe snel ik het onder de knie heb! Gr. Wim

 • Nanda schreef:

  Beste Hugo,
  Het is zeker handig om te lezen welke autoresponders er allemaal zijn en welke jij het meest gebruiksvriendelijk vindt, maar ik loop er zelf tegenaan dat alle programma’s in het Engels zijn.
  Vooral de IT termen en dergelijke zijn al ingewikkeld genoeg, om ze dan ook nog eens in het Engels te lezen en begrijpen. Zijn er geen Nederlandstalige programma’s, in ieder geval tot mijn eerste 500 volgers, zodat ik het systeem van autoresponder onder de knie kan krijgen?
  Ik gebruik overigens af en toe voor een mailing Madmimi.com Die is zeeeeer gebruiksvriendelijk. Maar hoe je verder werkt met automatisch antwoorden en dergelijke heb ik geen idee van.

  Ik hoop dat je wijs antwoord voor me hebt.

  Alvast bedankt!

  Leuk dat ik je ontdekte trouwens via de 101-energizers

  Groetjes, Nanda

  • Hugo schreef:

   Hoi Nanda, er is één Nederlands systeem dat ik sinds kort gebruik. Dat heb ik gedaan omdat elk systeem zo z’n beperkingen heeft en ik een aantal voordelen zag in dit systeem. Het heet autorespond en het is meer dan een autoresponder. Je kunt er namelijk ook je producten mee afrekenen (winkelwagen) en er zit een affiliate systeem in.
   Het is geen gebruiksvriendelijk systeem helaas.
   Misschien kan ik je op een andere manier helpen…
   Neem anders even contact op.

 • Karin Dahler schreef:

  Hai Hugo,
  Ik ben startend en zie door het bos…
  Ik kom er niet uit;heeft aweber ook een winkelwgenof wel kan je met aweber producten en diensten afrekenen. Verder heeft het een affliliatieprogramma? Dank voor je response!

  • Hugo schreef:

   Hai Karin, Aweber heeft geen winkelwagen of affiliate programma om je eigen producten te laten verkopen.
   Wat wil je precies doen met je business? Dan kan ik misschien een goed advies geven.

 • Dag Hugo,

  Ik heb OptimizePress aangeschaft. Ik zag pas later dat dat ook via jou kan. Niet gedaan, helaas.

  Ik gebruik nu YMLP-autoresponder en overweeg over te stappen naar Autorespond. Gaan Autorespond en Optimizepress samen?
  Graag je reactie

 • Bart schreef:

  Hugo, ik ben eigenlijk heel benieuwd waarom je ymlp niet noemt

  • Hugo schreef:

   Hoi Bart, ik heb zelf geen ervaring met YMLP maar iemand die ik goed ken wel en hij vond het systeem te beperkt. Het hoort ook niet bij de grote bekende systemen; vandaar dus…

 • Danny schreef:

  Dag Hugo, Iedereen heeft het constant over Aweber en GetResponse als het over autoresponders gaat… Wat mij opvalt is dat er over 2 andere autoresponders niet gesproken wordt, namelijk All In One Profits en Trafficwave. Beiden hebben buiten hun gebruiksgemak ook nog eens een heel leuk compensatieplan. Echt een aanrader om toch eens te bekijken, zou ik zo zeggen. Moest je meer informatie wensen mag je me altijd contacteren.

 • Raquel schreef:

  Ik wist nooit wat een autoresponder was ik ben zelf ook van plan een te gebruiken ik hik er alleen op tegen de maandelijkse kosten aangezien ik pas ben begonnen met affiliate marketing . Zit momenteel niet in een heel fijne financiele positie. Hopelijk is er ook een auto responder die je twee maanden gratis kan uit proberen en dan voor de betaalde versie ga. Overigens heb ik nog een vraag hoe kom ik nou eingelijk aan en mailing list ik ga toch niet eerst 120 mensen af hopelijk niet .

 • Max_G schreef:

  Dank voor het artikel Hugo.

  Ook op zoek naar een goede autoresponder. Getresponse spreekt mij nu het meeste aan.

  Maar ik wil ook een winkelwagentje. Dus is ook Autorespond in beeld. Maar daar hoor/lees ik weer van dat het niet erg gebruiksvriendelijk is.

  Wat zeg jij: Autorespond of Getresponse en separaat winkelwagentje? Argumenten: prijzen en gemak…

 • Jaco Geense schreef:

  Hoi Hugo,

  Welke membership – en betaalsysteem gebruik jij in combinatie met optimizepress / Getresponse?
  Ondersteund dat ook ideal betalingen?

  Is autorepond ook geschikt voor een Engelstalige website met Europa als doelgroep.

  alvast bedankt!
  groet, Jaco

 • Jan schreef:

  Vind autorespond aan de prijzige kant. En in de basis heb je slechts de mogelijkheid om naar 500 e-mailadressen te sturen. Ben zoekende naar een goede Nederlandse autoresponder die óf gelijkwaardig óf beter is dan GetResponse

  • Hugo schreef:

   Bij mijn weten is die er niet Jan! Daarom kies ik voor Autorespond; 3 in 1; mails versturen, winkelwagen en affiliate systeem.
   Succes met beslissen!

   • Jan schreef:

    Hallo Hugo,

    Bedankt voor je reactie. Onder tarieven kom ik bij alle drie opties tegen dat je maximaal 500 relaties (ik lees: inschrijvers op je nieuwsbrief) onbeperkt een mailing kunt sturen. Bij een upgrade kan dat tot 8.000 relaties. Basisabonnement is al 27 euro + 52 euro upgrade = 79 euro per maand ex BTW. Dat vind ik behoorlijk aan de prijzige kant wanneer het gaat om een autoresponder in vergelijking met bijv. een Aweber / Getresponse.

    • Hugo schreef:

     Ik snap wel dat je het veel geld vindt maar think again; bij Getresponse ga je na 10.000 subs al naar $145 per maand. En geloof me, als je zo’n grote lijst hebt dan glimlach je om dat bedrag.
     Anayway, Getresponse is heel goed, ik heb er jaren mee gewerkt.

 • Alexander schreef:

  Beste Hugo,
  Ik ben mijn membership website aan het maken. Deze website wil ik koppelen aan een programma die de emails, betalingen en registraties (inlog gegevens automatisch verstuurd) verwerkt. De website ben ik aan het bouwen in Optimizepress 2.0, waardoor ik de Optimizemember plugin al heb.
  Kunt u mij verder helpen?
  Met vriendelijke groet,
  Alexander

  • Hugo schreef:

   Beste Alexander, de 2 makkelijkste manieren zijn om
   1. te werken met Paypro, dan kun je makkelijk Optimizepress koppelen aan het betaalsysteem
   2. werken met de winkelwagen van autorespond en dan de member plugin van Wishlist gebruiken (zij koppelen niet met de member plugin van Optimizepress)

   Succes!

 • Ilona schreef:

  Hallo Hugo,

  Eerder las ik dat je schreef dat Autorespond niet zo gebruiksvriendelijk is. Nu het zich meer heeft ontwikkeld, zou je dat nu nog steeds zeggen? Ik vind Aweber bijvoorbeeld heel intuïtief werken. Hoe is dat bij Autorespond?

  En welk platform zou je aanraden om een online cursus op te zetten? Ik werk als website met wix.com en ben aan het oriënteren op teachable (in combinatie met aweber). Teachable heeft ook ecommerce en affiliate tracking + hosting van online cursussen.

  Welk systeem zou jij aanraden? Autorespond of teachable met Aweber?

  Alvast bedankt!

  • Hugo schreef:

   Teachable ken ik niet en Autorespond is nu verbeterd en heeft een groot voordeel en dat is dat email, winkelwagen/facturatie en affiliate module in 1 systeem zit + het is Nederlands.
   Aweber vond ik nooit vriendelijk maar zijn misschien ook verbeterd.
   Succes Ilona!

 • Wubbo schreef:

  Super. Hartelijk dank Hugo. Ik ga het proberen.

  Fijn weekend alvast!

  Wubbo

 • Wubbo schreef:

  Goedemiddag Hugo,

  Ik heb deze blog gelezen. Zelf gebruik ik al een tijd mailchimp in combinatie met wordpress. In het begin ging ik ervan uit dat als iemand een reactie op mijn blog had gegeven en ik via wordpress een antwoord had gegeven deze persoon automatisch een email kreeg met de vermelding dat ik geantwoord had en link naar mijn website. Dit is helaas niet zo.

  Heb jij dit zelf wel geregeld? Of weet je hoe ik dit kan regelen?

  Of is dit de “houd mij op de hoogte van nieuwe reacties” knop hieronder en kan ik deze in wordpress instellen?

  Met vriendelijke groet,

  Wubbo Staal

 • Ilona schreef:

  Hallo Hugo,

  Jij schreef een keer iets in een nieuwsletter over dat autorespond de ‘active campaign’ optie heeft. Nu overweeg ik om mailchimp te gaan gebruiken (dit is even een financieel plaatje) en vraag me af of mailchimp ook deze functie heeft zoals jij hem bedoelt.

  Op welke punten is mailchimp anders dan autorespond (als je even alleen kijkt naar de autoresponder, niet naar shoppingcart of affiliate). Zoals ik nu kan zien heeft mailchimp eigenlijk wel alles wat nodig is en zie ik nog geen punten waarop de autoresponder wezenlijk anders is.

  Super bedankt voor je antwoord alvast!
  Ilona

  • Hugo schreef:

   Ilona, ik weet niet alle details maar het belangrijkste is dat je in de gratis versie tot 2000 subscribers geen automatische emails kunt versturen (bijvoorbeeld een welkoms email). Verder zal het alles kunnen wat nodig is. Maar de activecampaign functies zijn niet aanwezig. Ik kan geen reden bedenken waarom je met Mailchimp zou gaan werken.
   Succes met kiezen!

  • Janny Brusselers schreef:

   Beste Ilona, beste Hugo,

   Ik gebruik Autorespond voor mijn e-mailmarkting, maar ik werk ook met Mailchimp voor andere doeleinden. Ook met MC kun je wél geautomatiseerd e-mails versturen, zonder abonnement. Ze hebben namelijk een prepaid variant. Je betaalt dan vooraf voor een bepaald aantal e-mails (het werkt met staffels). Zo kun je dus gemakkelijk een geautomatiseerde een welkomst e-mail laten versturen naar nieuwe inschrijvers voor jouw lijst, zonder dat jij er omkijken naar hebt.

   Wat het fijnste werkt, is denk ik heel persoonlijk. Ik vond Autorespond moeilijk te doorgronden in het begin, maar inmiddels ken ik het op mijn duimpje. En de Nederlandse helpdesk is inderdaad super! Succes.

   Janny

 • Antoinette van den Oudenhoven schreef:

  Hoi Hugo,

  Heb je al ervaring met ActiveCampaign?
  Hoorde hier een aantal collega’s over, maar die hebben er nog niet heel veel ervaring mee.

  Groetjes,
  Antoinette

  • Hugo schreef:

   Hoi Antoinette, ik gebruik het zelf niet omdat de functies waarvoor mensen ActiveCampaign willen ook in Autorespond beschikbaar komen.

   • Antoinette van den Oudenhoven schreef:

    Dank je wel voor je snelle reactie!

    Ben er nog niet helemaal uit met welk programma ik wil gaan werken.
    Degene die momenteel met mijn websites bezig is zegt ook een auto-responder te kunnen inbouwen, maar ik wil nog even goed alle mogelijkheden bekijken. Wat heb ik nodig en welk programma kan daar het beste / makkelijkste in voorzien.
    Ik ga weer verder puzzelen 😉

    Groetjes,
    Antoinette

 • Jeroen schreef:

  Ik gebruik http://www.mailwizz.nl sinds kort, systeem is simpel en werkt prima, je kan er ook autoresponders inzetten.
  Succes

 • Jay schreef:

  Beste Hugo,

  Zijn er in NL wetten zoals CAN-SPAM in de US, die je ertoe verplichten een fysiek adres (dat post kan ontvangen) in je emails te zetten?

  Mvg,

  Jay

  • Hugo schreef:

   Beste Jay, je hoort het adres wel in je mail te vermelden maar ik moet bekennen dat ik dat vrijwel nooit doe.

   • Jay schreef:

    Inmiddels heb ik uitgevonden dat je verplicht bent je ware identiteit erin te zetten. Pseudoniemen zijn niet toegstaan.

    https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/telecommunicatie/internet/regels-voor-verzenders-van-e-mailberichten/

    Bij Mail Chimp word ik bij signup al lastiggevallen met adres gegevens.

    Welke email service gebruik jij dan, dat je blijkbaar je adres er niet in hoeft te zetten?

    • Hugo schreef:

     Hoi Jay, ik gebruik Autorespond en daar ben ik erg tevreden over. Je kunt ook eens bij hen informeren naar de wetgeving hierin.

     • Jay schreef:

      De wetgeving had ik al neergezet.

      Lang verhaal kort: je kan beter een USA mailer nemen, zodat je compliant moet zijn met CAN-SPAM.

      Deze laatste staat namelijk toe dat je een PO Box gebruikt in je emails. Uit de wetgeving op ACM kan ik niet afleiden dat je een postbus gebruikt. Ik heb ze zojuist wel een email gestuurd met deze vraag.

      Anyway… fysieke adressen huren in de USA is aardig goedkoop. Dus ik denk dat dat hem maar moet gaan worden.

      https://physicaladdress.com/pricing/

     • Jay schreef:

      De reply van ACM:

      “ACM heeft als taak om overtredingen op te sporen. Wij gebruiken meldingen van consumenten en bedrijven om overtredingen op te sporen.

      Bedrijven moeten zelf beoordelen hoe de wet uitgelegd moet worden. Om specifieke situaties te kunnen beoordelen zou ACM onderzoek moeten doen. Gezien het brede werkterrein en de beperkte capaciteit moet ACM keuzes maken. Wij kunnen uw vraag daarom niet beantwoorden.

      Op de website van ACM staat informatie over de regelgeving waar wij op toezien. Zo kunt u zelf bepalen of u voldoet aan de wet.

      Wat kunt u doen?
      Volg onderstaand stappenplan om te bepalen of u voldoet aan de regelgeving:

      Stap 1: Kijk op de website van ACM. Ga na of u voldoet aan de wet.

      https://www.acm.nl/nl/onderwerpen/telecommunicatie/internet/regels-voor-verzenders-van-e-mailberichten/

      Stap 2: Lukt het u niet om te bepalen of u voldoet aan de wet? Of wilt u een toegespitst advies? Dan raden wij u aan naar een advocaat of juridisch adviseur te gaan.”

      Vooral leuk dat ze me terugsturen naar de pagina waar mijn vraag uit voortkwam, alsof deze nu ineens wel duidelijkheid biedt.

 • Anneke schreef:

  Hoi Hugo, weet jij ook of er een Nederlandse handleiding is?

  • Hugo Bakker schreef:

   Van welke autoresponder bedoel je Anneke?
   Van Autorespond sowieso, pdf en video’s + hele snelle helpdesk (heb vandaag een email gestuurd en gelijk antwoord).
   Getresponse is aan de binnenkant ook in het Nederlands.
   Activecampaign niet.

 • Bas schreef:

  Drip! Absoluut de nummer 1 op dit moment qua gebruiksvriendelijkheid, integraties, workflows en mogelijkheden. Eerder gebruik gemaakt van aweber, getresponse, active campaign en autorespond, maar ze vallen allemaal in het niet vergeleken met de opties van Drip 😉

 • Geral Overbeek schreef:

  Na wat proberen van diverse systemen (getresponse en ymlp) ben ik blijven hangen bij autorespond, het systeem biedt veel mogelijkheden en is best gebruiksvriendelijk als je er een tijdje mee werkt. De support is prima en wel makkelijk dat je in het Nederlands kan communiceren.

  De prijsstelling is prima en loopt iets op als het aantal gebruikers toeneemt.
  Kan dit systeem zeker aanraden.

  Met groene groet, Geral Overbeek

 • Marielle schreef:

  Hi Hugo,

  Bedankt voor deze informatie. Wat ik graag nog zou willen weten is of Getresponse ook een betalingssysteem heeft of moet je dat dan nog extra aanschaffen en welke dan?

  Alvast super bedankt voor je tijd en moeite.

  Marielle

  • Hugo Bakker schreef:

   Hoi Marielle, sorry voor de late reactie, had je vraag gemist.
   Je zult idd toch een winkelwagen moeten hebben; dat kan met woocommerce, die plugin ‘praat’ ook met Getresponse.

   Succes! groet, Hugo

 • >