“Gevraagd worden” in 10 stappen

92 Reacties

Wanneer word je gevraagd om ergens een een probleem op te lossen?

Ik heb me er over verbaasd hoe ik in 2012 met 101werkvormen in maart van dat jaar met moeite 5 mensen bij elkaar kreeg voor een gratis (!) workshop en dat ik in oktober van dat zelfde jaar 10 mensen had die €200,- betaalden.
Vorige week vertelde een klant mij dat ze op haar afdeling iemand zochten om een train de trainer te verzorgen en dat 4 mensen tegelijk mijn naam noemden. Mijn ego gestreeld ;)… Ik vroeg haar hoe dat kwam. “Je bent actief op LinkedIn, we kennen je, volgen je en volgens ons ben jij de juiste man voor deze opdracht”.

2 redenen waarom je gevraagd wordt:

#1: De klant moet je kennen, leuk en aardig vinden (de gunfactor) en moet je vertrouwen.
In mijn beleving kunnen mensen jou het beste leren kennen door elkaar LIVE te ontmoeten. Als je heel veel mensen wilt bereiken dan werkt bloggen ook goed en nog beter is om veel video’s te publiceren. Het aardig vinden zit hem in dat je aan de ene kant ‘jezelf’ bent en aan de andere kant ook kiest hoe je over wilt komen; enthousiast, sympathiek, hulpvaardig, met veel aandacht voor de ander, belangstelling tonen, etc. Vertrouwen bouwen doe je door steeds hetzelfde te zeggen en vooral te doen, naast het feit dat je hele goede kwaliteit levert.

#2: De klant moet zeker weten dat jij de juiste man voor het oplossen van hun probleem bent.
Dit heeft vooral te maken met je positionering, hoe jij jezelf in de markt zet. Wanneer sturen mensen iemand door naar jou? Omdat ze weten dat jij een coach bent? Of omdat ze weten dat jij christelijke vrouwelijke coaches van 50+ helpt om content op hun website te plaatsen (om maar een verschil tussen breed en specifiek te noemen).

Hoe kun je er voor zorgen dat jij gevraagd wordt?

Nadat ik ontdekte hoe eenvoudig dit was, doordat de website 101werkvormen zo populair werd besloot ik om mijn collega trainers en coaches te helpen om dit ook te creëren. Omdat ik op dit gebied nog niet gevraagd werd startte ik een aantal zaken op:

 1. Ik benaderde een kleine groep mensen die ik hielp voor een laag tarief.
 2. Een aantal succesvolle trainers, coaches en sprekers vroeg ik om een interview en in dat gesprek vroeg ik hen hoe ze zo succesvol geworden zijn.
 3. Bij de boekwinkel bestelde ik een groot aantal boeken over marketing en mindset.
 4. Ik las blogs van allerlei mensen die in mijn ogen mega succesvol zijn.
 5. Ik volgde diverse trainingen in binnen- en buitenland.
 6. Ik besloot om een rolmodel te zijn.

Ik ontdekte dat er een stappenplan is dat je simpelweg af kunt tikken!

Door alle trainingen die ik volgde, boeken en blogs die ik las, de strategieën die succesvolle mensen zoals Remco Claassen, Jos Burgers, Nisandeh Neta, Karin de Galan, Marijke Lingsma met mij deelden, kwam ik steeds een stap verder. En vooral door te doen, te implementeren (zo vaak mogelijk op je bek gaan), kwam ik steeds verder en ….

Ik ontdekte de rode draad en deze heb ik beschreven in ‘Gevraagd Worden’. 

Het boek Gevraagd worden bestellen!

3D cover Gevraagd wordenVia bol.com of managementboek.nl kun je het boek bestellen.

Wat is volgens jou de volgende stap in jouw business?

Geef je reactie in het commentaarveld hieronder en laat me weten waar jij nu staat met jouw business.

Over 

Hugo Bakker

Trainer, coach, mentor; mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te inspireren om zoveel mogelijk mensen te inspireren.
(ja, die zin klopt wat mij betreft)

 • Wat een geweldig boek ‘”Gevraagd worden” van Hugo Bakker. In dit boek leer je over de 10 essentieel stappen die leiden tot succesvol ondernemen. Geen droog materie, nee, Hugo gaat in gesprek met 10 experts, waaronder Remco Claassen, Karin de Galan, Jos Burgers. De interview vorm maakt dit boek makkelijk leesbaar en inspirerend. En aan het eind van elk interview, staat voor jou een praktische opdracht om deze stap zélf te gaan maken! Een bron van informatie, een inspiratie! Een aanrader voor trainers, coaches, sprekers die hun bedrijf willen laten groeien!

  • Hey Mariska, wat super dat je zo geïnspireerd bent door dit boek! Dank dat je het op deze manier teruggeeft!

 • Mijn volgende stap is een workshop volgen om mijn boekplan op papier te zetten.

 • De volgende stap is meer bekendheid krijgen. Meer mensen enthousiast krijgen voor mijn workshops. Een grotere groep “vaste” klanten opbouwen.

  Ik geef workshops glas-fusing; zowel aan ouderen als aan kinderen. Erg leuk om te doen.
  Ik haal daar veel voldoening uit; de klanten vinden het eigenlijk allemaal érg leuk om te doen.

 • Hugo, jij hebt mij, samen met Ester vandaag, echt geinspireerd om daadkrachtig prachtige en effectieve blogs te gaan schrijven! Zo hoop ik ook gevraagd te worden voor mijn expertise in authentieke schoonheid daadwerkelijk in het licht te zetten! I say yes! Dank Hugo! Groet Siska

 • De volgende stap in mijn business is mezelf zichtbaar maken. Nog meer dan nu, meer content, meer livestream, meer met mijn kop in beeld.
  Met andere woorden mijn verhaal gaan vertellen.

 • Ingrid schreef:

  Website lanceren en gaan Bloggen 🙂

 • Mijn volgende stap is om actief naar buiten te gaan treden als beschikbaar consultant en spreker. Ik ben al een tijdje actief bij een aantal bedrijven, maar wil meer opdrachten en meer afwisseling. Mijn volgende stap houdt in dat ga testen welke kanalen goed werken voor mij en om een website online te gaan zetten voor mij als Growth Hacking Consultant. Ik ben heel erg benieuwd naar het boek, omdat ik het persoonlijk moeilijk vind om een redelijk tarief te vragen.

 • Hallo Hugo, ik heb gisteravond mogen genieten van je workshop/presentatie in Goes, bij de avond voor zzp-ers. Wat mij te doen staat is mijn passie, verlangen en mijn kernwaarden bij mezelf te ontdekken en goed in kaart brengen, bedenken wie precies mijn doelgroep is, wat mijn kwaliteiten en vaardigheden zijn en op welke manier ik van betekenis kan zijn voor de ander. De kerntaken van mijn bedrijf liggen nu op begeleiding van kinderen met leerstoornissen en leerproblemen, maar daarin zal een verschuiving gaan plaatsvinden. Ik ben net afgestudeerd als synergetisch coach/trainer-coach en ik wil mij meer gaan richten op coaching van ouders en leerkrachten en teams en op het geven van trainingen in onderwijs.
  Tegelijkertijd voel ik dat de naam van mijn bedrijf niet meer passend is en ben ik aan het onderzoeken en voelen welke naam beter passend zal zijn.
  Nog bedankt voor je inspirerende woorden; het heeft me weer nieuwe energie gegeven.
  hartelijke groet, Carla de Jonge

  • Graag gedaan Carla en veel succes met jouw reis en dat je maar veel mensen en teams mag helpen!

 • Hallo Hugo,

  Ik ben startende ondernemer en via Jeannette Bal (mijn upliner)ben ik met jou in contact gekomen. Ik ben alleenstaande moeder en werk in de thuiszorg extramuraal bij mensen in de wijk. In 2012 heb ik het diploma Personal Coach behaald. En in november 2013 ben ik daarnaast distributeur geworden bij Energetix. Het is leuk om deze zaken met elkaar te combineren. Ondanks alle drukte mbt mn reguliere werk etc. heb ik in april 2014 de stap genomen om ACV-Coaching bij de Kvk in te laten schrijven, een enorme stap voor mij. Mijn doelgroep waar ik veel affiniteit mee heb zijn de single ouders die oa te maken hebben met burnout klachten. Mensen zijn na een scheiding vaak emotioneel en angstig en zoeken vaak weer naar een balans in hun leven. Ook de (hoog)gevoelige mens is een doelgroep die bij mij past. Door coachen en de inzet van de magneet sieraden kan ik deze mensen helpen. Ik ben leergierig en hoop veel van jouw avond op te mogen steken zodat ik hier ook van kan leren en verder kan groeien. Mijn website en fb-pagina kunnen waarschijnlijk beter ingericht worden en de vraag is hoe.
  Ik kom vanavond graag naar de seminar in Dordrecht.

 • Hallo Hugo, ik werd ingetrigeerd door je verhaal, daar ik al plannen had mijn website te veranderen en op zoek ben naar mogelijkheden om op een slimmere manier meer klanten aan mij te binden. Ik werk hard maar volgens mij kan het efficienter. Ik ben dus zeer benieuwd hoe dit in de praktijk voor mij kan uitpakken. Ik ben er graag bij op woensdag 25 juni in Dordrecht.

  • Helemaal goed Jose, dan spreek ik je. leuk je live te ontmoeten!

 • Hallo Hugo,
  Ik heb begrepen dat jij de man van het implementeren bent. Dat is wat ik nu echt weer moet gaan doen. Ik ben er even tussenuit geweest en mijn volgende stap is laten weten dat ik er weer ben. Graag kom ik de 19e naar Utrecht.

  • Hoi Marja, een mooier comment had je niet kunnen geven aangezien ik bezig ben om mijn expertstatus als ‘implementatiecoach’ uit te breiden. Welkom op mijn blog en volgende week in Utrecht!

 • Hallo Hugo,
  Ik heb al heel veel geïmplementeerd en ontwikkeld, een boek, een website, een online cursus, social media enz. enz. De basis is daarmee gelegd voor volgende stappen. Dat is o.a. mezelf meer ‘laten zien’ via video, webinars e.d. Daarnaast meer weggevers voor mijn listbuilding. Ik wil er graag bij zijn op de 19e in utrecht.

  • Hallo Petra, wat goed om te lezen dat je al zo ver bent; en dan is er altijd weer een volgende stap! Ik zet je op de lijst voor de 19e, tot dan!

 • Simpel, bijvoorbeeld wat je kunt doen als je erg ‘in je hoofd’ zit. Of als je piekert. Daar kan ik wel iets over schrijven.
  En ik kijk uit naar een nieuwe kans!

 • Bedankt Hugo, daar kan ik wel wat mee! Dus niet de praktijk centraal stellen, maar het probleem en de oplossing daarbij. Ander perspectief dat meteen wel een ideetje oplevert! 🙂
  Meedoen lijkt me hartstikke leuk, maar in juni kan ik niet helaas.

  • Precies Saskia, ben benieuwd naar je ideetje.
   Over het infoseminar; er komt vast nog wel een nieuwe kans en dan kun je er wel bij zijn. Houd dit blog in de gaten 😉

 • Hallo Hugo,
  Elke keer als ik lees dat ik moet bloggen, blokkeer ik en heb ik geen idee waar ik me nou op moet richten. Ik heb twee peilers: energetische behandelingen en mindfulnesscursussen. ik weet dan niet in mijn blog waar ik de nadruk op moet leggen en daar zou ik wel graag eens iets zinnigs over willen horen.
  Groet,
  Saskia Kuiling

  • Hallo Saskia, dankjewel voor je reactie en jouw vraag. Ik weet nog te weinig van jouw business af maar wat bij mij binnenkomt is dat de twee dingen die je noemt ‘middelen’ zijn om een probleem op te lossen. Ga bloggen over het probleem en help mensen met stappenplannen om vooruit te komen. Om hun leven te verbeteren, hun doelen te bereiken. Jij kunt ze daarbij helpen, en de middelen zijn eigenlijk niet eens relevant.
   Helpt dit? En wil je naar één van de bijeenkomsten komen?

 • Beste Hugo,

  Dankjewel voor de uitnodiging. Ik doe graag mee op 19 juni in Utrecht. Mijn site Paulinetraint.nl gaat binnenkort online. De verwachtingen zijn hooggespannen. En hoe maak ik het waar?

  Hartelijke groet,
  Pauline

  • Hoi Pauline, welkom op mijn blog en ik zet je op de lijst! Tot dan!

 • Hugo, Omtrent je verbazing van het succes al in 2012: Heb je een essentiele keuze gemaakt waardoor dingen naar je toe zijn gekomen, vanuit moeiteloosheid?
  .
  Ikzelf heb vaak meegemaakt als ik een echte keuze maak dat alles opeens een stuk makkelijker gaat.

  • Hoi, mijn verbazing zat hem in dat het nu opeens zo eenvoudig was. Ik had gekozen mijn kennis te delen en waarde toegevoegd op LinkedIn.

 • We zijn ons ‘zelf makkelijk aanpassen systeem’ nu aan het fine-tunen. Ik ben een download product aan het creëren. Verder ben ik bezig mijn website uit te breiden en gaan we binnenkort met affilliates werken.
  Video en e-book zijn de volgende stappen!

  Ik ben er graag bij Hugo 🙂 19 Juni

  Hartelijke groet,

  Joffry Arthur

 • Hallo Hugo,
  Mijn volgende stap is om nu eindelijk mijn website af te ronden en deze actief in te zetten als marketingtool voor mijn werkzaamheden als trainingsacteur. Dankzij jouw video instructie ben ik al erg ver gekomen. Ik kom graag (als er nog plek is) op 19 juni naar Utrecht.
  Groetjes,
  Marleen

 • Hoi Hugo,

  mijn volgende stap is echt om de nieuwe website online te zetten en een e-book te maken of iets dergelijks om gratis weg te geven. Dat zijn dus 2 stappen 😉 Ik kom graag naar de avond in Utrecht op 19 juni. Heb je nog een plaatsje vrij?

  groeten,
  Lambertine

 • Beste Hugo,

  Ben sinds een jaar bezig met het “opbouwen” van mijn praktijk voor therapie, coaching en mindfulness training. Een niche is voor mij nog niet helemaal helder. Er is zoveel leuk om te doen! Tegelijkertijd zie ik ook dat heel breed inzetten lastig is voor mensen om te geloven dat dat allemaal kan.
  Nisandeh is mij bekend (BBC) en jouw info volg ik ook al een tijdje. Om dan toch de stappen te gaan zetten, uit de comfort zone te bewegen, is een uitdaging op zijn minst! En eerlijk gezegd: ik wil al mijn tijd besteden aan het begeleiden van mensen in hun veranderproces en niet aan marketing. Maar er moeten dan natuurlijk wel clienten zijn, waar ik mijn expertise kan inzetten!
  Ben nu bezig mijn “natuurlijke flow” te volgen en deze flow leidt me naar dit berichtje…. Misschien is de tijd rijp…
  Dank voor je mails en op dit moment voor jouw aandacht.
  Hartelijke groet,
  Amandra

  • Hoi Amandra, wij willen allemaal zoveel mogelijk met onze passie bezig zijn, maar dat kan alleen als we klanten aantrekken; dus daar hebben we werk te doen. Wil je naar één van de avonden komen?

 • Hugo,

  Ik ervaar hoe jj je uit zowel op blog als onze telefoongesprekken als inspirerend en plezierig.
  Volgende stap is jou persoonlijk te ontmoeten en elkaar recht in de ogen aan te kijken en elkaar verder te inspireren.
  Ik ontmoet je graag 19 juni in Utrecht.

  Mijn 1e gedrukte boek “Netwerken vanuit je hart”(uitgave Kluwer, 2011)heeft me persoonlijk geraakt en geinspireerd de volgende stap te maken namelijk het schrijven,uitgeven en onder de aandacht brengen van mijn 2e boek met als kernwaarden; universele liefde,OERkracht,innerlijke vrijheid, schoonheid.

  HARTegroet,
  Rudy
  Schrijver, spreker, trainer,coach, vader…. gewoon Rudy

  • Hey Rudy, lijkt me heel leuk om je (eindelijk) te ontmoeten! Tot de 19e!

 • Hallo Hugo,
  Mijn volgende stap is een lijst te brainstormen met onderwerpen om blogs over te schrijven. Ik ben altijd bang dat als ik begin met bloggen ik over vier weken als geschreven heb wat ik weet…
  Heb je nog een plekje over in Dordrecht?

  • Hoi Joyce, veel mensen zijn bang dat ze snel geen inspiratie meer hebben qua onderwerpen maar in de praktijk blijkt het eindeloos. tot Dordrecht!

 • De volgende stap in mijn business: Dat wordt een nieuwe website. (de ultieme website) Een website met een nieuwe invalshoek. Al een flinke tijd ben ik op zoek naar een probleem dat ik als verhalenverteller en verteltrainer oplos voor mijn klanten. Op dit moment voel ik er veel voor om dat meer te zoeken bij mijn werk als verteltrainer met als doelgroep leerkrachten in het basisonderwijs. En als ik aan een probleem denk, komt als eerste het pestprobleem naar boven. Mijn boek ‘Een Schatkist vol Vertelgeheimen’ sluit daar prima op aan. Daar werk ik met belangrijke waarden die je vindt in goede verhalen. Dus het pestprobleem op een positieve manier benaderen: het opbouwen van het karakter van kinderen d.m.v. goede verhalen. Enz.
  Ik kom graag naar de avond in Dordrecht op 25 juni.

  • Goed Hans, top om je weer te zien, je staat op de lijst.

 • Hallo Hugo,
  Gevraagd worden is een heerlijk gevoel. Bezig met de website verder op te zetten: http://www.businessacademievoortherapeuten.nl
  Dan de volgende stap is producten maken.

  Ik heb me al ingeschreven voor je cursus op 18 Juli;”online producten maken”. Maar vind het voorlopig ook nog even leuk om “live” dingen te kunnen doen. “Focus en doorzetten” zeg jij dan.
  Dank je voor je ondersteuning.

 • Ha Hugo,

  Ik zit nog te worstelen met stap 2: mijzelf positioneren: niche helder krijgen, marktonderzoekje waar mijn klanten behoefte aan hebben en een plan van aanpak maken en mij focussen op een hot thema. En ik ben ook nog bezig met stap 1 van je 101 stappenplan: ruimte maken…Ik ben benieuwd naar je aanpak.

  • Hoi Mark, goed te lezen dat je met ‘opruimen’ bezig bent; daarna ontstaat ruimte voor hele mooie dingen… Blijf opruimen trouwens.
   Succes!

 • Hallo Hugo,

  Na een tijd ‘hybride ondernemer’ geweest te zijn, ben ik het nu volledig. Dit, gecombineerd met twee kleine kindjes is een behoorlijke uitdaging. Ik haal ook veel input uit de trainingen van Open Circles. Met de hoeveelheid informatie en ideeen, blijft het implementeren een uitdaging. Dus ik ben erg benieuwd naar jouw stappenplan, om een kortere weg te vinden.

  Hartelijke groet,
  Jeroen

  • Hoi Jeroen, ik weet niet of er een kortere weg is, maar wel kan ik je helpen om je leertijd te verkorten. Alle fouten die ik gemaakt heb kan ik je helpen voorkomen (en dat zijn er veel). Naar welke avond wil je komen?

   • Hallo Hugo,

    Bedankt voor jouw reactie. Ik volg je al een tijdje en zag je in maart op het podium staan bij BBC.
    Ik ben erg benieuwd naar jouw 10 stappen. Graag schuif ik aan op 25 juni in Dordrecht.

 • Hoi Hugo!
  Goed blog! Waar ik sta? Voor mijn gevoel nog in het begin (januari 14 gestart) maar merk nu al dat zaken gaan lopen. Ik leer mensen stap voor stap mediteren en geef ze daarmee ook rust. Ik kan beide dagen niet, dus het webinar is welkom of via mijn man Sjonny die jouw training volgt misschien? Groet, Mariska

  • Hoi Mariska, ik wist niet dat Sjonny jouw ‘man’ is! Het gaat trouwens niet om een webinar maar om een LIVE avond, Utrecht of Dordrecht; maar is misschien te ver voor je om te komen; laat maar weten.

 • Hallo Hugo,
  Sinds een half jaar als zelfstandige werkzaam. Om een eigen personeelsbemiddeling bedrijf te kunnen veroorloven, verhuur ik mezelf momenteel in een uitvoerende functie. Zou graag een volgende stap maken.

  Ben beschikbaar op 25 juni A.s.

  Hoor het graag.

  Met vriendelijke groet,
  Boudine Evera

  • Hoi Boudine, welkom op mijn blog en goed om je te ontmoeten de 25e, ik zet je op de lijst.

 • Conrad schreef:

  Met happy parents happy kids
  Help ik ouders en opvoeders helpen om hun kinderen op een betekenisvolle wijze op te voeden, gebruikmakend van democratische principes.
  Wat als bijkomend voordeel heeft dat de kinderen ook klaar zijn voor het leven en werken in de nieuwe economie van de 21ste eeuw.

  Ik heb mijn marktonderzoek gedaan. Ik heb producten en diensten gemaakt en getoetst bij mijn klanten. Op aanraden van deze klanten, heb ik 1 nieuwe dienst toegevoegd een jaarprogramma waarin ik met een groep van 50 ouders een jaar lang op reis ga. Op elk van de 11 dagen gaan we ontdekken en ervaren hoe je betekenisvol kan opvoeden. Elke dag behandelen we 1 ingredient van mijn 11 succes ingrediënten. Waarna de ouders 1 maand lang oefenen binnen hun eigen gezin, met de opgedane kennis en ervaring.

  Ik ben nu in de fase van het bouwen van een website, inrichten van de internetmarketing en het starten met het geven van informatie en tips om als ouder opvoeden leuk te vinden zelfs als het even nog niet zo gemakkelijk is.

  Spreken is ook 1 van mijn manieren om potentiële klanten te laten ervaren wat voor waardevolle informatie en aanpak ik heb om kinderen op te voeden. De afgelopen 2 jaar heb ik mezelf bekwaamd in het spreken voor grote groepen.

  Nu is het tijd om als spreker gevraagd te worden om relevante bijeenkomsten en evenementen. Zodat het voor ouders gemakkelijk wordt om mij te leren te kennen en zo een goede beslissing te maken om met mij een betekenisvolle invulling aan de opvoeding te geven.

  Ik kom dus graag op 19 juni naar Utrecht.
  Conrad van Pruijssen
  Happy Parents Happy Kids

  • Welkom Conrad, ik vind het leuk om je te ontmoeten en je bent al flink aan het implementeren en wie weet kan ik je nog wat verder op weg helpen.

 • Hallo Hugo,
  Ik ben volop aan het leren en aan het implementeren. Graag zou ik het stappenplan ook willen gebruiken om nog beter te worden. Ik ben weer begonnen met filmpjes maken en de eerste is echt klaar en komt binnenkort bij mijn gratis adviezen te staan. Maar ik ben van plan om nog meer filmpjes te maken om mensen mij te leren kennen. Want dat is wat ik wil. Bekend worden!! b.v Kijk! dat is Mariette van de website help mijn kind heeft een handicap. Zie je het al gebeuren? hihihihih 🙂

  Ik kan beide datums niet want ik moet jammer genoeg werken dus ik hoop dat je evt. het stappenplan voor de verre mensen een webinar gaat geven of een moment overdag wat voor mij makkelijker haalbaar is.

  Hartelijke groeten van Mariëtte

  • Hoi Mariëtte, uiteraard zal ik de 10 stappen delen in de online omgeving. Het geeft wat meer de hoofdlijnen (in vergelijking met het 101-stappenplan).

 • hi hugo, zoveel nog te leren en doelen te stellen. Alleen al daarom wil ik graag naar je seminar in Utrecht komen. Mijn website is aan revisie toe, ik wil meer met social media gaan doen en ik wil een e-book maken. Ik ben reuze benieuwd naar je stappenplan! Als me dat helpt om het echt te gaan DOEN, dan heb ik al veel gewonnen. Hartelijke groet, Marianne de Raad

 • Hallo Hugo,
  Mijn praktijk staat zo goed als stil omdat ik ergens in vastzat. Mijn blinde vlek. Ben nl lange tijd door moeten gaan, eigen bedrijf dus je moet, terwijl ik eigenlijk een burn-out had en licht depressief. Doctor cure yourself dus! Doordat ik vast zat zat de praktijk vast. En nu? Ben begonnen met detoxkuur en heb de BBC van Nisandeh Neta gevolgd en van nog een trainer op gebied van implementatie voor HSPers. Ik volg blogs en tips van een paar slimme vrouwen. Ga nu binnenkort onder leiding van. Een dame mijn totaal nieuwe site neerzetten. En dan dat E-boek schrijven en filmpjes maken, gaan bloggen. Bekend worden dus! De ideeën beginnen te stromen en voor het eerst sinds lange tijd heb ik echt zin ertegenaan te gaan. Tijd om zichtbaar te worden dus! Ik wil graag in Utrecht komen!
  Groetjes Marie-José

  • En zo kun je dit verhaal weer gebruiken in jouw positionering! Wat goed dat je via diverse hoeken hulp inroept! Tot in Utrecht!

 • Mijn tweede online meditatieprogramma ‘Transformeren vanuit je hart’ heb ik afgelopen vrijdag gelanceerd! Yes.

  Ik heb hem op aanraden van jou in een aanbieding gezet. Ik kom graag 19 juni om weer inspiratie van je op te doen. Fijn dat je al die kennis hebt opgedaan waar anderen weer hun voordeel mee kunnen doen!

  • Gefeliciteerd Annemieke! En wat leuk dat je weer inspiratie op komt doen! Ik heb je op de lijst gezet.

 • Jeroen van der Velden schreef:

  Hoi Hugo,

  Ik kom graag naar de avond in Dordrecht op 25 juni. Kan dat?

  groeten Jeroen

  • Top Jeroen, tot dan! Wat is jouw volgende stap (los van het naar Dordrecht komen…)?

 • Jos van der Meijs schreef:

  Hallo Hugo,

  Ik ben bezig met het aanscherpen van mijn aanbod en daarna een nieuwe website met oa een blog.
  Jouw aanbod is daarom interessant. Wil er graag meer over horen. Graag ontmoet ik jou in Utrecht.

 • Na jaren van boeken lezen, seminars bezoeken, webinars luisteren, is de juiste mindset ontwikkeld.

  De doelen en strategie zijn duidelijk. Het is nu tijd om alles te gaan implementeren.

  De website is online. Autoresponders zijn ingesteld. Give away is klaar. Nu nog een trainingsprogramma ontwikkelen en content blijven schrijven.

  Maar nu eerst m’n frog eten 😉

  Ik ontmoet je graag in Utrecht!

  • Top Mick, ik kijk er al naar uit om jou als ambitieuze ondernemer te ontmoeten!

 • Hallo Hugo,
  Ik ben naast coachen ook gestart met workshop geven mn. over keuzes maken en krijg deze niet vol, zelfs al zijn ze gratis. Mijn volgende stap is om samen met een paar collega’s een middag te organiseren in september mbt voeding, beweging, mindfulness en sprititualiteit. En ik ga jouw weekend volgen in juli mbt internet marketing. Ik kom graag op 25/6 in Dordrecht.
  Vriendelijke groet,
  Sija Dupré coach, trainer en loopbaanadviseur bij SDCL

 • Dag Hugo,
  Ik heb een trainingsprogramma ontwikkeld dat onnodig uitstel omzet in gerichte actie (ook op de langere termijn) Mijn volgende stap is om hem verder in de markt te zetten.Ik ben begonnen met bloggen en heb ook plannen voor een E-book.
  Ik ben graag bij de bijeenkomst in Utrecht op 19/6 om meer van je te horen.

  • Hoi Natasja, ook al heel goed op weg dus, mooi! IMPLEMENTEREN moet je niet UITSTELLEN 😉 Ik heb je op de lijst gezet, tot dan!

 • Hallo Hugo,

  En opeens lijkt het alsof ik weer helemaal opnieuw moet beginnen… Waar liet ik (diverse) steken vallen, hoe komt het alsof het lijkt dat niemand me meer kent en dus ook niet meer vraagt. Het ligt hoogstwaarschijnlijk aan mezelf: waar ben je gestopt met accquisitie, waar timmer je aan de weg en is dat de juiste?
  Al klinkt bovenstaande behoorlijk wanhopig ik zie nog lichtpuntjes maar hoop op een grote TL-balk!
  Mijn volgende stap is aanwezig zijn op 25 juni as in Dordrecht om het allemaal nog eens te horen!En dan te implementeren!

  groetjes,
  Alie Geerts

  • Hoi Alie, welkom op mijn blog en ja, soms lijkt het alsof het even stilvalt. Goed om dan te kijken wat je hebt gedaan, hebt gelaten en anders kunt doen. Vertrouw jezelf en blijf werken vanuit je hart en vanuit ‘geven’ houd ik mezelf dan voor.
   Van harte welkom in Dordrecht en ik heb je op de lijst gezet. Tot dan!

 • Hoi Hugo,

  Ik doorloop ook trainingen en webinars oa bij Nisandeh Neta. Ik ben volop bezig met implementeren maar het geeft nog niet het resultaat wat ik graag zou willen. Ben dus benieuwd naar jouw stappenplan. Ik wil naar Utrecht komen.

  Karolien

  • Hoi Karolien, welkom op mijn blog en goed om te lezen dat je volop aan het implementeren bent. Resultaten komen vaak pas na een tijdje ‘bouwen’. De avond in Utrecht zal zeker helpen en structuur geven. Ik heb je op de lijst gezet.

 • Dag Hugo, Ik ben nu bezig een boek te schrijven rondom kanker en mentale ontwikkeling. Daarmee heb ik een keuze gemaakt om mijn trainings-expertise en ervaring anders voor een specifieke doelgroep te gaan inzetten. Het schrijven van mijn boek is ook een zoektocht naar de juiste insteek. Dus dat is al een stap. De volgende stap is een ultieme website en bloggen webinars etc. Ik ga bij jou in juli aan de slag hiermee.

  • Dag Anita, wat goed dat je een keuze hebt gemaakt en er vollop mee aan de slag gaat. En top natuurlijk dat ik je mag helpen tijdens het implementatie weekend in juli. tot dan! (wilde je ook naar één van de avonden komen?)

 • Hi Hugo,
  Ook ik heb succesvolle mensen gevolgd en/of een training bij hen doorlopen. In jouw foto lijstje 2 mensen: Nisandeh Netah en Arjan Koopmans. Met Arjan ben ik begonnen om samen te kijken wat ik kon veranderen in mijn business en aan mijn presentatie kwaliteiten gewerkt.
  Bij Nisandeh mijn eerste stappen op het gebied van Internet Marketing die ik nu met jouw hulp implementeer. Want dat vind ik jouw kracht, niet blijven proberen maar gewoon doen !
  Het resultaat is dat ik in mijn vakgebied gevraagd ben en mijn methode in 2 vakbladen is verschenen. Ik was vorige week Entrepeneur van de week bij Open Circles van Nisandeh. En wordt door de meest uiteenlopende mensen benaderd met specifieke vragen over klachten en/of magneet massage/therapie.
  Mijn volgende stap … die mag ik nog niet verklappen 😉

  • Ben je naar aanleiding van het artikel vorige week vaak benaderd? De volgende stap…., laat ons niet langer wachten!

   • Hi Hugo,
    Zeker leuke reacties gehad. Mijn linked in profiel wordt veel bekeken, de gratis handleiding gedownload en ook veel felicitaties ontvangen.
    Zeker een moment om te vieren 😉

    • Gaaf joh, dat belooft nog wat voor je komende stap…!

  • miranda schreef:

   Hoi Hugo,
   Ik moet weer wat op gang komen nu ik net 3wk met vakantie ben geweest.
   Heb veelbelovende contacten en intenties tot samenwerking/ ingehuurd worden. Mijn volgende stap is denk ik weer contackt opnemen maar daat hik ik tegenaan in deze komkommertijd. Ben benieuwd naar je boek. Daarin vind ik vast de juiste info om me weer op gang te helpen.

   • Het boek zal je vast verder op weg helpen Miranda! Veel succes, groet, Hugo

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Meest recente blogs:

  Volg mijn content op je favoriete platform:

  >